Labdarúgás

2022.07.21. 17:06

Végéhez közelít a jászkunsági NB III.-asok felkészülése

Jövő héten vasárnap indul az NB III.-as bajnokság. Megyei csapataink a maradék időt is arra használják, hogy edzőmeccsekkel készüljenek, mielőtt elkezdődne a pontvadászat. Három csapatunk is pályára lépett a rekkenő hőségben szerda délután.

Polák Boglárka

A hőség ellenére hajtottak a fiúk a MÁV-Tiszaföldvár meccsen

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki MÁV FC a megyei első osztályú Tiszaföldvár VSE csapatát fogadta a Tiszaligeti Stadionban, ahol 3–3 lett a végeredmény. A földvári csapat sok új játékossal érkezett, a szolnokiak pedig gyakorlatilag két csapattal álltak ki: a felnőtteknek és az utánpótlásnak is lehetőségük volt pályára lépni.

Nagyon fáradtak voltak a játékosok, ez volt az eddigi edzőmérkőzéseinken a leggyengébb teljesítmény. Az első félidőben játszott a leendő kezdő csapatunk, a másodikban a fiatalok, az ő játékuk most jobban tetszett nekem

– részletezte véleményét a meccsről Romanek János a MÁV vezetőedzője.

Az NB III.-ban újonc Karcag csapatát a DEAC látta vendégül, a mérkőzésen a Karcag 3–1-es, magabiztos győzelmet aratott. A Jászberény Vácott játszott volna szerdán, de visszalépés miatt, a szomszédvár Jászfényszaruval mérettették meg magukat, a mérkőzés végeredménye 7–2 lett a Berény javára. A megyei első osztályban szereplő fényszaruiak az előző szezont az ötödik helyen zárták, ennek ellenére példásan küzdöttek a berényi klub ellen, ám az igazolásoknak köszönhetően gólerős csapattá forrta ki magát a JFC gárdája, és esélyt sem kínált ellenfelének.

A szezon előtti utolsó edzőmeccseket tartják hétvégén: a Jászberény szombaton a Kecskemét II csapatával csap össze, a Szolnoki MÁV FC vasárnap a Tiszafüredet fogadja, míg a Karcag 17 órakor Tiszaújvárosban vendégszerepel.

Eredmények

Szolnoki MÁV–Tiszaföldvár 3–3 (2–2)

Szolnok, 400 néző

Gólszerzők: Antal, Rokszin, Lukovszky, ill. Sípos, Kriska, Szőke

DEAC–Karcag 1–3 (1–0)

Debrecen, 100 néző

Gólszerzők: Varga B., ill. Miterkó (2), Borbély

Jászfényszaru–Jászberény 2–7 (1–4)

Jászfényszaru, 100 néző

Gólszerzők: Vaszicsku, Lakatos, ill. Remili (3), Varga L., Kurunczi, Horváth, Ludasi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában