Kajak-kenu

2022.08.24. 07:00

Gál Péter az utolsó versenyén áll rajthoz

A szolnoki sportoló fontos bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán.

P. B.

Gál Péter

Forrás: Facebook/G. P.

A szolnoki Holt-Tiszán rendezik az országos bajnokságot, mely a szerdai napon kezdődik és pénteken ér véget. A versenyre megyénkből a világbajnokságon hetedik helyezést elért Gál Péter is nevezett. A Szolnoki Kajak-Kenu Klub kiválósága fontos bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán. 

– Holnap kezdődik sportolói karrierem utolsó versenye, ennek megfelelően minden távon rajthoz állok – jelezte a kajakos. – Szerdán K–1 1000 m és K–4 1000 méteren Noé Bálinttal, Béke Kornéllal és Noé Zsomborral, másnap minden 500 méteres számban indulok: egyes, páros, Béke Kornéllal és 500 négyes Noé Bálinttal, Béke Kornéllal és Noé Zsomborral. Pénteken négyesben indulok kétszázon a srácokkal és 5000 egyesben is vízre szállok majd – írta kedden Gál Péter. 

Mellette az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok, Kopasz Bálint is versenyezni fog az országos bajnokságon, méghozzá K–1, K–2 és K–4 500 méteren. A nőknél az egyik nagy név, a ferencvárosiak világbajnoka, Medveczky Erika, aki K–1 200, 500 és 1000 méteren is rajthoz áll. 

A tiszafüredi kajakos lányok közül Csengeri Evelin, Dékány Lili, Kulcsár Csenge és Párdi Viktória is megméreti magát.  Mellettük a szolnoki és tiszafüredi parakajakosok is vízre szállnak, köztük az Európa-bajnokságon induló Pulai Erika KL1 és Kiss Erik KL3 200 méteren. 

A verseny szerda reggel 9.30-kor az 1000 méteres futamokkal indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában