Kosárlabda

2022.08.11. 21:57

Tesztmeccseken az Olaj

Az elmúlt évadban Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olajbányász már javában készül a következő szezon feladataira. A napokban pedig megtudtuk a csapat programját az október elsejei bajnoki rajtig.

Varga Csaba

Rudner Gáborék a Honvéd ellen kezdik meg felkészülési meccseiket

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Mint tudjuk, egyelőre a magyar játékosok vették fel a munkát, kivétel Lu­kács Norbert, aki a válogatottal készül a közelgő vb-selejtezőkre, a külföldiek pedig ezután fognak érkezni Szolnokra. 

Elképzelhető, hogy az augusztus 27-i tiszaligeti családi és sportnapon, amelynek délelőtti programjában többek között nyílt edzés és szurkolói ankét is szerepel, már itt lesznek a külföldi kosarasok is. A tervek szerint ezen napon este játsszák első tesztmeccsüket Rudner Gáborék, amikor a Bp. Honvéd vendégei lesznek a fővárosban, zárt kapuk mögött. 

Az első hazai összecsapásra szeptember első napjáig kell várni a szurkolóknak, ekkor az Oroszlány gárdája látogat a Tiszaligetbe. Rá két napra zárt kapuk mögött a szlovén Skofja Loka együttesét fogadja az Olaj. Szeptember 6-án pedig a romániai CSM Oradea érkezik a Tiszaligetbe. A nagyváradi csapatot nem kell különösebben bemutatni, hiszen a FIBA az Európa-kupa elmúlt évadjában kétszer is legyőzte a mieinket. 

Az ezt követő három hét végén pedig teszttornára utaznak Bojan Szuboticsék. Előbb szeptember 9–10. között Nyíregyházán, a II. Sitku Ernő Emléktornán vesznek részt, ahol a vendéglátók mellett a DEAC és a Bp. Honvéd lesznek a vetélytársaik. 

A folytatásban rá egy hétre Székesfehérváron az Alba Fehérvár tornáján indulnak a szolnokiak, amelynek névsorából egyelőre csak a házigazda és az Olaj ismert. A felkészülési mérkőzések sorát szeptember utolsó hétvégéjén az 53. zalaegerszegi Göcsej-kupán zárják a Tisza-parti kosarasok. A háromnapos megméretésen a rendező és címvédő ZTE mellett a Sopron és a cseh bajnokság bronzérmese, a Basket Brno ellen lépnek pályára a piros-feketék. 

A várható program 

Augusztus 27.: Bp. Honvéd–Olajbányász (zárt kapuk mögött) 
Szeptember 1.: Olajbányász–Oroszlány 
Szeptember 3.: Olajbányász–Skofja Loka (szlovén) (zárt kapuk mögött) 
Szeptember 6.: Olajbányász–CSM Oradea (romániai) 
Szeptember 9–10.: II. Sitku Ernő Emléktorna (Nyíregyháza) 
Szeptember 15–16.: felkészülési torna (Székesfehérvár) 
Szeptember 23–24.: 53. Göcsej-kupa (Zalaegerszeg) 
Október 1.: bajnoki rajt 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában