Vízilabda

2022.11.08. 06:55

Először játszott új otthonában az Invictus vízilabdacsapata, győzelemmel mutatkozott be

Csak a hajrában dőlt el az összecsapás.

Varga Csaba

Szőke Ákos (labdával) két gólt lőtt

Forrás: Invictus SC

Fotó: Illyés Csaba

Győzelemmel mutatkozott be az Invictus az Újszilvási Tan- és Sportuszodában a férfivízilabda OB I/B hetedik fordulójában. A szurkolók örömére valóságos gólesővel köszöntötték a mérkőző felek az új helyszínt. 7–7-es állásnál befagyott az eredményjelző, és már nem is változott az állás a játékrész végéig. Térfélcsere után a vendégek vették át a vezetést, majd fordult a kocka. Mégsem sikerült Invictus-előnnyel fordulni az utolsó negyedre, amelyben Kovács Milán okos gólja volt sokáig az egyetlen komoly esemény. Majd büntetőből szerzett találata jelentett első ízben kétgólos hazai előnyt a mérkőzésen. A házigazdák utolsó gólja pedig már csak hab volt a tortán. 

Invictus SC– Eszterházy FC Eger 14–11 (6–5, 1–2, 3–3, 4–1)

Újszilvás, 100 néző, jv.: Donauer Márk dr., Tordai Gábor. Invictus : Nagy S. – Ashanin, Zsilák, Süveges, Tóth Á., Szőke 2, MARNITZ 4. Csere: Sándor, Bölcskei 2, Fehér, Nagy R., KOVÁCS M. 5, Bukta 1. Edző: Kis Gábor

Edzéseken is igénybe veszik az újszilvási létesítményt

A mérkőzés után egy sajtótájékoztató keretében Bolyhos Zoltán, Újszilvás alpolgármestere, Mohi Zoltán, az Invictus elnöke és Kis Gábor edző közösen ismertették a község, a sportuszoda és a vízilabdaklub között létrejött megállapodás részleteit. 

Az alpolgármester elmondta, a vízilabdacsapat a jövőben itt játssza majd hazai mérkőzéseit, és edzésekre is igénybe veszi a létesítményt. Szerződésük nemcsak a vízilabdások számára biztosít lehetőséget, az uszodát is segíti majd a túl- és továbbélésben egyaránt. 

Mohi Zoltán, a klub vezetője mondandójában kiemelte, bízik benne, hogy mindkét fél számára előnyös lesz a szerződés, amely a tervek szerint nem csak a felnőttcsapatról szól majd. A környező településekről idejáró gyerekek ugyanis akár az utánpótlást is jelenthetik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában