Kosárlabda

2022.11.13. 09:32

Tesztmeccset nyert az Olaj a Nagyvárad ellen

Gőzerővel készül a bajnoki folytatásra a listavezető Szolnoki Olajbányász csapata. A napi tréningek mellett szombaton este a román Oradea ellen játszottak egy előkészületi mérkőzést Rudner Gáborék. Méghozzá a kunszentmártoni Dani Margit Sportcsarnokban, mintegy négyszáz néző előtt.

Varga Csaba

Bojan Szubotics és társai jó hajrájuknak köszönhetően győzték le a Nagyváradot

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

Szolnoki Olajbányász–CSM CSU Oradea (román) 76–70 (16–26, 17–14, 20–18, 23–12)

SZOLNOK: Durham 9/3, Rudner 6/6, Barnes 12/3, Szubotics 22/6, Williamson 8. Csere: Révész 13, Pongó 6/6, Sebők, Gilszki. Edző: Gasper Potocnik.

A nagyváradiakat ugyebár nem kell bemutatni, hiszen a román bajnokcsapatról van szó, amely a nemzetközi szintéren is ért már el komoly eredményeket, a 2020-21-es évadban a harmadik helyen végzett a FIBA Európa-kupában. A tavalyi szezonban pedig nyolcaddöntős volt az utóbb emlegetett sorozatban, úgy hogy a csoportmeccsek során oda-vissza legyőzte az Olajbányászt.

Az aktuális szezonban is jól állnak a FIBA Európában, négy győzelemmel és egy vereséggel vezetik csoportjukat. Még annyit, hogy szeptember elején már játszottak a felek egy mérkőzést az előkészületek jegyében, akkor egy ponttal nyert a szolnoki alakulat a Tiszailgetben.

Jól kezdte a mérkőzést a nagyváradi együttes, játékosaik alig hibáztak az első negyedben, tíz pontos előnyhöz jutottak. A második negyedben már kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, bár az Olaj támadójátéka továbbra is akadozott, a védekezésüket azonban rendbe tették. 33-40. Azt tudni kell, hogy a csapat nélkülözte három kulcsemberét, a válogatott Lukács Norbertet, valamint a sérüléssel bajlódó Pallai Tamást és Jimmy Gavint.

A fordulást követően sem tudta átvenni a vezetést a szolnoki csapat, mert a vendégeknek mindig volt válaszuk. A záró felvonás 53–58-as állásról indult. A hazai gárda mindent egy lapra tett föl, és jöttek a triplák is, a válogatott edzőtáborából visszatérő Pongó Máté távolijával egyenlítettek, majd Jabril Duham dobásával először vezettek a meccsen, 70–67. Mindezekre már nem volt válaszuk a nagyváradiaknak, ellenben Bojan Szubotics két triplája is célba ért, így 76–70-re megnyerte az Olaj a változatos és izgalmas összecsapást.

A folytatás pénteken este hat órától a Tiszaligetben, amikor az Olajbányász az Atomerőmű SE legénységét fogadja bajnoki mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában