Kosárlabda

2022.12.17. 07:00

„Motivál bennünket az ellenfél lefegyverzése”

A Körmend ellen remeklő Rudner Gábor azt mondja, minden meccset rangadónak tekintenek.

Rózsa R.

Rossz jel a riválisoknak: Rudner Gábor dobni készül

Forrás: olajofficial

Az Olajbányász legutóbbi, Körmend elleni, 106–55-re megnyert NB I.-es mérkőzésén a mezőny egyik legjobb teljesítményét Rudner Gábor mutatta fel. Az Olaj bedobójának távoli kísérletei rendre ültek, hét darab hárompontos dobásából öt süllyedt el a vendégek gyűrűjében, így 15 pontot tett bele a szolnokiak gálázásába. Ennek kapcsán kérdeztük a 24 éves játékost. 

– Hogyan értékeli a Körmend elleni teljesítményét? 

– Nagyon örülök neki, hogy kifizetődik a befektetett munka. Szerencsére volt már egy ilyen meccsem az idényben, az Atomerőmű ellen négyből négy jó triplám volt. Rajta leszek, hogy megmaradjon a formám. 

– Milyennek ítéli eddig az őszi szezonját? 

– Úgy látom, folyamatosan tudok fejlődni. A fiatalszabály miatt a találkozóink első félidejében kevesebb szerep hárul rám, inkább a meccsek második felében jut nekem több feladat. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnék fejlődni, és minél többet segíteni a csapatnak. 

– Mit szól az Olaj eddigi szezonbeli teljesítményéhez? 

– Azt gondolom, szerencsések vagyunk, mert eddig elkerültek minket a nagyobb sérülések, így bele tudtuk rakni az idénybe azt a munkát, amire csapatként szükség van, ezért fejlődni is tudtunk. Ez egyébként is az erősségünk: nagyon jó szemléletű játékosokból áll a keret, mindenki csapatban gondolkodik, a játékosok nem magukat akarják építeni, hanem a legjobb megoldásokat keresik. Mindenkit egy cél vezérel, a csapat győzelmét akarják elősegíteni. Ez azért fontos, mert nem minden együttesnél van így. 

– Az alapszakaszban eddig nyújtottak alapján mire lehet képes az Olaj? 

– Jelenleg a második helyen állunk, és egyértelműen az a célunk, hogy megnyerjük az alapszakaszt, már csak azért is, hogy később hazai pályán kezdhessük a meccseinket. Távlati cél ugyan, de mivel a kupában is címvédők vagyunk, itt is szeretnénk ismételni. Minden meccset rangadónak fogunk fel. Az összes ellenfelünknek megvan a maga erőssége, minket pedig motivál, hogy miként tudjuk hatástalanítani az ellenfél fegyverét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában