Lábtoll-labda

2022.12.27. 21:42

Rendhagyó versenyekkel zárják az évet az újszásziak

Igaz, a lábtoll-labdázók hivatalos versenyszezonja december közepén befejeződött, mégsem állt meg az élet a sportág berkein belül.

Varga Csaba

Herczeg Gábor immár ötödször lett sportága legjobbja

Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség

Egy fontos hír az elejére, a többi szakszöveteséghez hasonlóan a lábtoll-labdázók is megválasztották az esztendő legjobbjait. Ami jó hír mindketten az Újszászi VVSE versenyzői, a férfiaknál immár 5. alkalommal, Herczeg Gábor, míg a nőknél, másodszor, Farkas Lilla bizonyult a legjobbnak. .

Az esztendő hátralévő napjaiban pedig újszásziak hagyományosan a rokon sportágak versenyeivel zárják az évet.

Mint azt a lábtoll-labdázók első embere, Fehér János elmondta honlapunknak szerdán 14. alkalommal rendezik a háromlabda versenyt, amely asztaliteniszezéssel kezdődik, tollaslabdázással folytatódik és lábtoll-labdázással fejeződik be. A verseny lényege, hogy mindhárom sportágban egy-egy 21 pontos szettet játszanak a résztvevők. Aki több pontot gyűjt a három sportágban, az jut tovább a következő fordulóba. A gyermekek és a serdülők délelőtt 10 órától, az ifjúságiak, a felnőttek és a szeniorok délután 14 órától mérkőznek.

Másnap 10 órától a shuttleball, a tajvani lábtoll-labda torna következik. Az utóbb emlegetett sportágról annyit, hogy egy ökölnyi gumilabdába szúrt lila tollból álló labdát könnyebb eltalálni, de nehezebb irányítani, mint a mindössze 15 grammos lábtoll-labdát.

Pénteken a lábtoll-labdázás thaiföldi, malajziai rokon sportága, a sepak takraw mérkőzései következnek, amelynek rúgásai és szabályai nagyon hasonlítanak a lábtoll-labdázáshoz. A különbség a labdában van. A sepak takrawt 17-18 dekás labdával játsszák. Az első labdák még bambuszból készültek, a versenylabdák bambuszt utánzó műanyagból. A lábtoll-labdánál jóval nehezebb labda, ezért rossz kezelés, rossz levétel esetén nagy piros és kék foltokat hagyhat a testen.

Szombaton 10 órától a lábtoll-labda Szilveszter Kupával zárul az év, amelynek műsorán a hagyományos versenyszámoktól eltérő játékok szerepelnek. Lesz kézen fogós páros, nagy indián játék, amelyben minden forduló után sorsolják a csapatok összeállítását, négyfős csapatok lábtoll-labda focit játszanak, amelyben a passzolgatás után kapura kell rúgni a labdát. Pezsgő bontással zárul a nap.

Fehér János hangsúlyozta, a rendhagyó a versenyek nyíltak, ezért mindenki bekapcsolódhat a különböző labdák rúgásába. Nevezési díj a karácsonyról megmaradt, vagy frissen készített közösen elfogyasztható enni és innivaló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában