Frissítve / Kosárlabda

2022.12.02. 19:46

Sikerrel vette a szegedi kitérőt a Szolnoki Olajbányász

Ha nem is sziporkázó játékkal, de szállította a kötelező győzelmet Olajbányász, miután 76–65-re nyert a Szedeák otthonában, a férfi kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában.

Varga Csaba

Bojan Szubotics (labdával) ismét csapatkapitányhoz méltóan játszott az Olaj soraiban

Forrás: hunbasket.hu

Naturtex-SZTE-Szedeák–Szolnoki Olajbányász 65–76 (17–22, 18–17, 15–18, 15–19)

Szeged, 800 néző. Vezette: Kapitány G., Goda L., Kovács N.

Szeged: WASHINGTON 24/6, Polányi 2, Starovlah 11/3, Bognár 7, ROBERSON 11. Csere: Filipovic 1, Person 7, Balogh Sz. 2, Kovács Á. Edző: Simándi Árpád.

Szolnok: DURHAM 19/12, Gavin 9/6, Barnes 3/3, SZUBOTICS 17/9, Williamson 4. Csere: RÉVÉSZ 8, Rudner 5/3, Pongó 3/3, Lukács 8. Edző. Gasper Potocnik.

Mintegy öt percig fej-fej mellett haladtak a felek az Újszegedi Sportcsarnokban. Aztán Bojan Szubotics pontjaival néhány pontos előnyhöz jutott az Olaj. A montenegrói erőcsatár mellett Jabril Durham és Lukács Norbert is hasznosan kosárlabdázott ebben az időszakban. A hazai részről pedig az amerikai irányító Demond Washington dobásait kísérte leginkább szerencse. A negyed végén az aztán az egykori szegedi, Révész Ádám zsákolásával 17–22-re módosult az állás. 

A második negyedben úgy tűnt, hogy elhúz a szolnoki csapat, hiszen Durham triplájával tíz pontra hízott a vendégelőny, 27–37, de a szegediek egy 8–0-as rohammal felzárkóztak. A félidő utolsó másodpercében Durham ziccerével alakult ki a 35–39-es szolnoki vezetés.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy meglép a piros-fekete alakulat, nyolc pont volt az előnyük, a hazaiak azonban megint feljöttek 45–48-ra, bizony jókor jött Rudner Gábor palánkos triplája. A folytatásban jól védekezett az Olaj, és leginkább ennek köszönhetően tartotta néhány pontos előnyét, közben Szubotics rosszul ért talajt, le kellett cserélni a csapatkapitányt.

A záró felvonás 50–57-es állásról kezdődött, Polányi duplájára, Jimmy Gavin egy sarok triplával válaszolt. Három percig megfagyott az eredmény, majd visszatért Szubotics, aki villámgyorsan bevágott két hármast, közben Auston Barnes is helyére tett egy távoli dobást. Innentől már csak a különbség volt a kérdés, az Olajbányász 76–65-re győzött a Szedeák otthonában.  

Folytatás kedden 18 órától, amikor azt az Alba Fehérvárt fogadja az Olajbányász, amelyik 108–80-ra nyert Nyíregyházán pénteken este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában