Lábtenisz

2023.01.16. 11:55

A negyedik helyet szerezte meg az ob-n a szolnokiak tengósa

Fazekas Péternek hajszálnyi hiányzott a bronzéremhez.

Jegesi László

Egy játszmára volt a bronzéremtől a szolnoki Fazekas Péter (jobbra)

Fotó: Jegesi László

Húsz indulóval – köztük a legutóbbi világbajnokkal, Fodor Ádámmal –, és négy szolnoki versenyzővel indult útjára a labda az ez évi magyar lábtenisz egyéni bajnokságon, a hétvégén, Budapesten. Különösebb meglepetés nem történt, a friss vb-győztes ezúttal is igazolta klasszisát, és begyűjtötte a magyar bajnoki címet is.

Szolnokról érkezett a mostani viadalra a legtöbb játékos, és jelen volt az 1991-es Európa-bajnok és ex-szolnoki Zoufal Nándor, aki a harminc évvel ezelőtti mezével köszöntötte a világbajnokot. Fodor egyébként már most elfogadta a mieink az idei Kadi-kupára szóló meghívását.

A tengósokat öt csoportba osztották, kiemelve a legjobbakat. A megyeszékhely képviselői nagyon igyekeztek, hogy nyomot hagyjanak maguk után ezen a rendezvényen is, de ketten is megsérültek, de így is vállalták a játékot. Harmadik társukat, Cziczás Sándort elhagyta szerencséje, csak nagyon kicsi hiányzott neki a nyolc közé jutáshoz. Fazekas Péter jutott a legtovább, ő könnyed játékkal az elődöntőig jutott, ahol Muszka Lóránd állította meg. Fazekas bronz-csatát is elvesztette végül, pedig a másodikban játszmában verte ellenfelét, a döntő szettben viszont alulmaradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában