Kosárlabda

2023.01.19. 07:00

A szolnoki Kányási Veronika amondó, jó most kosarasnak lenni Diósgyőrben

Hetek óta az egyik legjobb formában lévő kosarashölgy a szolnoki származású, Kányási Veronika, aki immár ötödik esztendeje, a DVTK-Hun-Therm játékosa. A 23 esztendős irányítóval a ma esti Sopron elleni Euroliga rangadó esélyeiről (is) beszélgettünk.

Varga Csaba

Kányási Vera az egyik kedvence a diósgyőri szurkolótábornak

Fotó: dvtk.eu

Azért nem túlzás állítani, hogy jó formában van Kányási Veronika, mert a legutóbbi napokat nézve nagyszerűen irányította diósgyőri társait az olasz Schio és a belga Mechelen elleni Euroliga meccsen, vasárnap pedig a gólpasszai mellett az utolsó percben bedobott két triplájával az övéi nyerő embere volt a Szekszárddal szembeni idegenbeli bajnoki rangadón. Ma este az Euroliga címvédőjét, a Sopront fogadják, vasárnap pedig Győrbe utaznak egy újabb bajnoki rangadóra.

– Nem panaszkodhatunk a tétlenségre – mondta Vera – a nemzetközi és a hazai bajnoki találkozók mellett március elején bekapcsolódunk a Magyar Kupa küzdelmeibe, amelynek mi vagyunk a címvédői, úgyhogy szép számmal tornyosulnak előttünk a feladatok. Azt gondolom, hogy szépen épülget a csapatunk, lépegetünk előre. Sokat dolgozunk, szerencsére jönnek is az eredmények is.

– A honi pontvadászatban és az Euroligában is harmadik helyen tanyáznak, az utóbbi sorozatban a legutóbbi öt meccsükből négyet is megnyertek, ma pedig a címvédő Sopront fogadják a DVTK Arénában.

– A Sopront nem kell bemutatni, az Euroliga és nem utolsósorban a magyar bajnokság címvédője, egyszóval kiváló együttes. Különösen a védekezés az erősségük, csak egy példa a legutóbbi körben 44 ponton tartották az amerikai játékosokkal telitűzdelt török sztárcsapatot, a Mersint. Tavaly a Magyar Kupa döntőjében, saját csarnokunkban sikerült legyőznünk a Sopront, de mint tudjuk, minden mérkőzés más. Nyerni akarunk, de ez csak egy meccs lesz, és még a szezon felénél sem tartunk, csütörtökön este nem fognak érmeket osztani. Edzőnk, Völgyi Péter is azt mondja, hogy mindig a következő feladatra koncentráljunk, hiszen három sorozatban is szerepelünk hétről-hétre, nagyon ne tekingessünk előre. Azt mondom, a magyar bajnokságban és a kupában mindenképp szeretnénk a négy közé jutni, nagy dolog lenne az Euroligában, újoncként kiharcolni a továbbjutást a csoportból. Ráadásul február elején már a válogatott Eb-selejtezők következnek, jó lenne júniusban a nemzeti csapat tagjaként az Európa-bajnokságon játszani.

– Hétfő este az M4 Sport adásában sorsolták ki a Magyar Kupa negyeddöntőjének párosításait, férfiaknál ön húzott ellenfelet az Olajbányásznak, amely a ZTE csapata lesz. Mit szólt ehhez a másik sorshúzó, Rudner Gábor, aki a szolnokiak játékosa, és civilben az ön párja?

– Egy jó formában lévő csapattal fognak játszani Gabiék, messze van még, április elején lesz az a meccs, addig még bármi megtörténhet, ebben ő is egyetértett velem. Egyébként véletlen volt, hogy mi ketten sorsoltunk, mert mindkét címvédőtől a csapatkapitányt kérték fel, nálunk én vagyok a kapitány, míg az Olajnál Bojan Szubotics, aki nem tudott részt venni az eseményen, ezért a helyettese, Gabi volt a beugró.

– Immár az ötödik évadját tölti a diósgyőri klubnál, gondolom, hogy ez nem a véletlen műve.

– Gyorsan elrepült az öt esztendő. Jó most kosarasnak lenni Diósgyőrben. Egyrészt minden szinten profik dolgoznak a klubnál, akik kiváló körülményeket biztosítanak számunkra. Másrészt mellettünk áll remek a szurkolótáborunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában