Labdarúgás

2023.01.11. 06:55

Javítania kell a helyzetkihasználásán a Rákóczifalvának

A stabil középmezőnyben végezne Ruskó Zsolt együttese az idény végére.

Kovács Levente

Nem számíthatott védelme egyik oszlopára, Győr Zoltánra (jobbra) a Rákóczifalva az őszi szezon végén

Fotó: Pesti József

Jelenleg a tabella 10. helyéről várja a tavaszi folytatást a Rákóczifalva, a csapat edzőjével, Ruskó Zsolttal beszélgettünk az őszi idényről, illetve, hogy milyen céljaik vannak a bajnokság végére.

– Milyen célkitűzésekkel várták az idei szezont?

– Szerettünk volna a tavalyi 11. helyünkhöz képest előrébb lépni, és egyre fentebb helyezkedni a tabellán. Így a jelenlegi idényre a stabil középmezőny valamelyik helyét céloztuk meg.

– Hogyan értékeli az őszi idényt?

– Jelenleg 16 pontunk van, de reálisan nézve akár 10 egységgel is szerezhettünk volna többet. Fiatal csapatunk van, sokszor kijött a rutintalanság, illetve rosszul használtuk ki a helyzeteinket, ezen mindenképpen javítanunk kell. A védekezésben léptünk előre az előző évhez képest, a félév végén viszont a védelem az egyik oszlopa, Győr Zoltán megsérült, így nem tudott játszani az utolsó öt meccsen, emiatt változtatnunk kellett megszokott felállásunkon.

– Mit lehet tudni a téli felkészülésről?

– Január 11-én kezdődnek az edzések, jövő héttől már három gyakorlással hetente. A tervek szerint 3-4 felkészülési mérkőzést játszunk. Január 21-én a Tápiógyörgyével, 28-án a Szolnoki MÁV U19-es csapatával, február elején pedig a Szajollal találkozunk. Ezeken kívül még várhatóan játszunk egy összecsapást, azonban annak programja még nem biztos. A keret nagy valószínűséggel együtt marad, sem távozó, sem érkező nem várható, így ugyanazzal az együttessel vágunk neki a bajnokság második felének, amellyel az elsőt is lejátszottuk.

– Milyen elképzeléseik vannak a tavaszi szezonra?

– Szeretnénk előrelépni a tabellán, ehhez a már említett helyzetkihasználáson is javítanunk kell. Ha elkerülnek minket az eltiltások és a sérülések, akkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár a 8. helyen zárjuk a bajnokságot. Mindenesetre el akarjuk azt kerülni az előző idényhez képest, hogy az utolsó mérkőzéseken még a bennmaradásért kelljen játszanunk.

A Rákóczifalva SE őszi eredményei:

Tiszaföldvár–Rákóczifalva SE 4–0, RSE–KuTe 3–3, Jászfényszaru–RSE 2–2, RSE–Martfű 1–3, Kunhegyes–RSE 1–3, RSE–Törökszentmiklós 0–3, Cserkeszőlő–RSE 3–3, RSE–Kenderes 2–1, Kisújszállás–RSE 1–0, RSE–Jászárokszállás 4–0, Jánoshida–RSE 4–0, RSE–Jászberény II. 2–2, Mezőtúr–RSE 5–0, RSE–Szajol 1–0, Tószeg–RSE 1–0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában