Labdarúgás

2023.01.04. 15:30

Több rangadót nyerne tavasszal a Tószeg KSE

Kiss Balázs értékelte együttese eddigi szezonját.

Kovács Levente

Kiss Balázs elégedett játékosai hozzáállásával

Fotó: Pesti József

Tizenöt fordulót követően a 8. helyen áll a Tószeg KSE csapata a megyei I. osztályban. A tavalyi negyedik helyhez képest visszaesés tapasztalható, Kiss Balázst többek közt arról is kérdeztük, mi kell ahhoz, hogy ismét a dobogó közelében zárja a szezont csapata.

– Milyen célkitűzéseik voltak az idényt megelőzően?

– Szinte új csapatot kellett építenünk, három játékos is távozott tőlünk a nyáron, de szerencsére tudtuk őket pótolni új érkezőkkel. A célunk az volt, hogy a középmezőnyben szerepeljünk és ott minél jobb eredményt érjünk el.

– Hogyan értékeli az őszi teljesítményt?

– Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével, még akkor is, ha olykor akadozott a játékunk. Voltak nehezítő körülmények, hiszen sérülés miatt több ember is kiesett, volt olyan hét, amikor 6-7 játékosomra sem számíthattam, de úgy gondolom, sikerült megoldanunk a helyzetet.

– Mit lehet tudni a felkészülésről?

– Január 9-én kezdünk, heti három edzéssel a tiszaligeti műfüves pályán. Hat edzőmérkőzést játszunk majd, javarészt megye I-es és megye II-es ellenfelekkel. Reméljük, a sérültjeink ebben az időszakban felépülnek, és százszázalékos munkával tudnak majd készülni a bajnokságra.

– Milyen célokkal várják a tavaszi szezont?

– Szeretnénk az előbb említett jó hozzáállásunkkal folytatni az idényt, igyekszünk majd minél több pontot szerezni és közelebb kerülni a dobogós helyezésekhez, ami nem lehetetlen, hiszen hat pontra van csak a harmadik Törökszentmiklós. Több rangadót kell nyernünk tavasszal, hiszen ősszel csak egyszer nyertünk olyan csapat ellen, amelyik előttünk áll a tabellán. Ezen igyekszünk javítani a bajnokság második felében, de nem lesz könnyű feladatunk, hiszen 9 meccset játszunk majd idegenben. Szerencsére egyben marad a keret a folytatásra, távozónk nem lesz valószínűleg, az esetleges érkezőkről pedig később dönt a vezetőség, mindenesetre szeretnénk ezt a kohéziót a javunkra fordítani az előttünk álló hónapokban.

A Tószeg őszi eredményei: 

Kenderes–Tószeg 1–2,

Tószeg–Tiszaföldvár 1–6,

Tószeg–Kisújszállás 5–0,

Kunszentmárton–Tószeg 4–2,

Tószeg–Jászárokszállás 2–0,

Jászfényszaru–Tószeg 3–1,

Tószeg–Jánoshida 0–2,

Martfű–Tószeg 4–1,

Tószeg–Jászberény II. 4–0,

Kunhegyes–Tószeg 0–1,

Tószeg–Mezőtúr 0–1,

Törökszentmiklós–Tószeg 1–0,

Tószeg–Szajol 3–1,

Tószeg–Cserkeszőlő 1–0,

Tószeg–Rákóczifalva 1–0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában