Labdarúgás / Galériával

2023.03.19. 07:10

Bepiszkította a TiSE a Martfű patyolattiszta mérlegét a "tiszazugi El Clásicón"

Nézősereg, parázs csata, négy gól – ezt hozta az idei szezon jászkunsági első osztályának legnagyobb rangadója, amelyen kevésen múlt, hogy megverjék az addig százszázalékos listavezetőt.

Rózsa Róbert

2–2-es döntetlen született a kék-fehér tiszazugi csapatok összecsapásán március 18-án, a 2022-2023-as megyei első osztály 20. fordulójában

Fotó: Pesti József

Cseuz György előrelátó ember. A tiszaföldvári férfi már egy órával a TiSE–Martfű találkozó előtt megérkezett a földvári sporttelepre. Kinyitott egy horgászszéket – bár elmondása szerint még sosem horgászott –, és elhelyezkedett a fedett tribün legfelső sorában, ott, ahol a legjobb kilátás nyílik a mérkőzésre. Jól tette.

 

A legjobb helyek ugyanis bőven a kezdősípszó előtt elfogytak.

 

A házigazdák közlése szerint 800-nál is többen voltak kíváncsiak az összecsapásra, a kora délutáni kezdésre jócskán megszaporodtak a pályának otthont adó Kossuth utcában parkoló autók, a büfé előtt pedig kisebb tömeg igyekezett beszerezni a slágernek számító sör- és szotyiadagot.

Érthető, mire fel a nagy érdeklődés. Mint korábban írtuk, a tiszazugi derbi ebben a szezonban több mint szomszédvári rangadó. A két csapat messze kimagaslik a ligából, a TiSE mindössze hat pontot vesztett az idényben, a Martfű egyet sem, kettejük párharca – amelyet egymás között csak "tiszazugi El Clásico" néven emlegetnek – könnyen a bajnoki címről dönthet. (Meg is kapta az illő körítést a csúcsmeccs: Cseuz úr unokája például – 21 másik TiSE-növendékkel együtt – közreműködött a csapatok felvezetésénél).

Kardos Norbert (balra) és Asztalos Dávid nagy csörtéket vívtak a labdáért az egész mérkőzés alatt

A földváriak már a masszázsnál jártak, amikor a Martfű futballistái másfél órával a kezdés előtt, verőfényes tavaszi napsütésben megérkeztek. Előbbiek bejárták a gyepet is, Molnár Zoltán edző pedig már ott az eszükbe véste a tudnivalókat. Melegíteni viszont már a martfűiek vonultak ki elsőként. Még pontosabban: az a Hevesi-Tóth Tamás lépett először a gyepre, akinek a góljával 1–0-ra nyerte a Martfű a csapatok őszi csatáját.

 

És milyen az élet: a martfűi kapitány volt az első, aki ezúttal elhagyta a pályát, már a 25. percben le kellett cserélni vádlisérülés miatt.

 

Addigra viszont már 1–1-et mutatott az eredményjelző. Előbb Sindel Roland tört el szerencsésen egy lövést, majd egy védelmi megingás után Kasik Ákos egyenlített.

Ha már sérülés: mindkét oldalon voltak hiányzók. Elmaradt a várva-várt Kriska Norbert–Sindel Roland gólpárbaj (Kriska a Földvár színeiben 28 góllal vezette a forduló előtt a góllövőlistát, Sindel 26-tal volt második), mivel előbbi betegség miatt nem játszott. Martfűi részről pedig Szabó Tamás és Izsold Dániel is hiányzott sérülés miatt.

A mérkőzés első részében egyértelműen a Martfű játszott veszélyesebben, szünet után mégis a TiSE tudott fordítani egy kontratámadásból – volt öröm a lelátón. Kardos Mihály martfűi szakvezető egyből reagált, ám cseréivel is csak meddő mezőnyfölényt csikart ki. Sőt, a 76. percben Kasik meglógott a szélen, jól centerezett Asztalosnak, ám utóbbi lövését Ladányi kapus menteni tudta. Meccslabda volt ez – derült ki a 86. percben. Ekkor egy szöglet utáni kavarodásból ugyanis megszületett a martfűi egyenlítés, ezzel a 2–2-es végeredmény.

Benedek Zsoltot ölelik martfűi csapattársai. A csereként beállt játékos 86. percben szerzett góljával mentette döntetlenre a találkozót
Fotós: Pesti József

A végére parázzsá váló meccsen született döntetlen voltaképpen egyik csapatnak sem az igazi: a Martfű egy győzelemmel végleg lerázhatta volna üldözőjét, a TiSE-diadal viszont újra nyílttá tehette volna a bajnokságot. Akik jól jártak, azok a nézők: nem látni minden hétvégén ilyen mérkőzést megyei ligában.

Tiszaföldvár–Martfű 2–2 (1–1)

Tiszaföldvár, 820 néző, vezette: Czékus Sándor

Tiszaföldvár: Gerhát – Pápai, Peres, FEHÉR ZS., BORGULYA, Emperger – BÓDAI, Sipos – Csúri, ASZTALOS, KASIK (Mag, 84.)

Martfű: Ladányi – Draskóczi, Nagy F. (Benedek Zs., 79.), KARDOS, Vadas – Tóth N. (Balla Z., 68.), Székely D., Hevesi-Tóth (Kinyig, 25.) – Háda (Polák, 62.), Szentmiklósi (Kovács T., 60.), SINDEL

Gólszerzők: Kasik (11.), Bódai (53.), ill. Sindel (10.), Benedek (86.)

 

Így látták a szakemberek a mérkőzést

Molnár Zoltán: – A rangadó minden ismérvét felvonultatta a mérkőzés. Remek hangulatú, színvonalas mérkőzést láthattak a szurkolók. Az első 20 percben a Martfű megmutatta, hogy miért vezették eddig százszázalékosan a bajnokságot. Utána, a játékunk feljavulásával, 2–1-es vezetéssel már nyeregben érezhettük magunkat, a végén azonban a Martfű egyenlíteni tudott. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, remek teljesítménnyel rukkoltak elő a mieink. Sajnos nem sikerült csökkentenünk a hátrányunkat, de a bajnokság a 28. forduló lefújásáig tart.

Kardos Mihály: – Jól kezdtük a mérkőzést, amelynek az első részében az történt, amit mi szerettünk volna. Hevesi-Tóth Tamás kiesése megfogta a csapatot, kiegyenlítődött a játék. A második félidőben nem nyújtottunk minőségi játékot, a TiSE pedig visszahúzódott a vezető góljuk után. Reális eredmény született. A bajnokságban nem dőlt még el semmi, megy tovább a harc.

Ünnepélyes kezdőrúgásokkal indult a derbi

Még mielőtt hivatalosan is útjára indult volna a labda a megyei rangadón, ünnepélyes kezdőrúgásokra is sor került. Előbb Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke végezte el a kezdőrúgást, aki néhány napja az Év Polgárőre kitüntetést kapta meg az Országos Polgárőr Szövetségtől. Utána Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője volt hivatalos a kezdőkörben egy passz erejéig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában