Labdarúgás

2023.03.30. 13:42

Felemás eredmények keleten: Jól vette az akadályt a Karcag, simán kikapott a Jászberény

Hétközi fordulót bonyolítottak az NB III-ban, amelyben a Karcag idegenben tudott győzni, a több sebből vérző Jászberénynek viszont a tisztes helytállásra sem igazán tellett erejéből.

Jegesi László

Két vereség után tudott újra nyerni a Karcag

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Keleti csoport

DEAC–Jászberényi SE 5–0 (3–0)

Debrecen, Egyetemi pálya, 100 néző, vezette: Nyekita Benjámin (Punyi, Kulcsár)

Jászberény: Ecsegi - Fekete K., Szabó M., Pinte, Gattyán (Panyi 80.), Nagy L., Donkó, Petró (Bori 46.), Lukovszky  (Benedek 57.), Varga L. (Kövér 64.), Reizinger (Kiss V. 80.). Edző: Besenyi Gábor.

Gólszerzők: Fekete K (2. – öngól), Kerekes (21., 27., 47.), Szabó L. (58.)

A kulcsjátékosait is nélkülöző Jászberény sok reményt nem fűzhetett ehhez a mérkőzéshez, maximum a tisztes helytállásban reménykedhetett a találkozót megelőzően. Ráadásul az első perc végén egy szerencsétlen öngóllal vezetéshez juttatta jóval erősebb ellenfelét, amely alapjaiban határozta meg a játék kimenetelét. A vendég fiatalok igyekeztek tartani magukat, de csak ennyire tellett erejükből. Pinte ráadásul besárgult, Lukovszky pedig megsérült, tovább növelve ezzel gondjaikat a vasárnapi, listavezető BVSC elleni meccs előtt.

Besenyi Gábor: – Tudtuk, hogy nem leszünk egy súlycsoportban a DEAC-cal, ám az első perc utáni buta hiba már a találkozó elején megpecsételte sorsunkat.

Aqua-General–Karcagi SE 0–2 (0–0)

Hajdúszoboszló, 200 néző, vezette: Sándor Csaba (Ancsin, Gavalla-Kulcsár)

Karcag: Fedinisinec – Pap, Éles (Giuliano 67.), Kovács D., Nikic – Szentannai (SZABÓ L. 59.), Virág, Tóth G., Nagy N. – MARUSCSÁK (Juhász 79.), Ballók B. Edző: Igor Bogdanovics.

Gólszerzők: Maruscsák (56.), Szabó L. (77.)

A forduló egyik rangadójának első félideje nagyon kevés feljegyezni való eseményt hozott. Jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben, egyik csapat sem mert igazán kezdeményezni. A Karcag a szünet után ritmust váltott és egy szép kényszerítőzés után Maruscsák közelről mattolta az ellenfél kapusát. A Szoboszló próbálkozott ugyan a folytatásban, de nem talált fogást a lábán magabiztosan álló vendégek védelmén, akik a hajrában egy gyorsan végigvitt kontratámadás után bebiztosították győzelmüket.

Igor Bogdanovics: – Két vereség után mindenképp győzni szerettünk volna. Célunkat jó hozzáállással és megfelelő akarattal sikerrel teljesítettük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában