Kosárlabda

2023.03.02. 20:00

Győzelemre készül a Jászberény és a Cegléd is

Régiónk mindkét együttese idegenben szerepel majd a hétvégén. A JKSE szombaton 18 órától Veszprémben, míg a CKE vasárnap 17 órától Szigetszentmiklóson lép pályára.

Varga Csaba

Kucsora Csabáékra (fehérben) az utolsó helyen álló Veszprém vár a hétvégén

Fotó: Pesti József

Csapataink közül a Jászberényi KSE-re vár látszólag könnyebb ellenfél, a sereghajtó Veszprém csapata. A veszprémiek néhány éve még a bajnoki címért, a feljutásért harcoltak, mostanság a bennmaradásért küzdenek, mindössze egy meccset nyertek. Közben edzőt váltottak, az egykori Olaj és jászberényi játékos Horváth Ákos vette át a csapatot. Három rutinosabb emberük az A csoportot is megjárta, mint Kis Raul, Madár András és szolnoki nevelésű Szabó Péter. A felek első meccsét a JKSE nyerte 85–54-re, de egy percig sem szabad lebecsülniük vendéglátóikat, akik az utóbbi hetekben már több szorosabb meccset is vívtak, mint előtte. Egyébiránt a kék-fehérek a hatodik helyen állnak, egyet még léphetnek előre, megelőzhetik a DEAC fiataljait, és akkor a Vasas Akadémia, vagy a MAFC lehet majd a vetélytársuk a négy közé jutásért folyó páros csatában. Mindez még odébb van, hiszen a veszprémi meccs után még további öt bajnoki összecsapás vár Ivosev Tamásékra az alapszakasz április 2-i zárásáig.

A ceglédi legénység legutóbbi két meccsét megnyerte és ezzel még mindig van esélye a legjobb nyolc közé jutásra, hiszen egy győzelemre van lemaradva a nyolcadik Salgótarján és a kilencedik TF-BP gárdája mögött. Egy biztos, nem elérhetetlen Csaba Györgyék számára a rájátszásba jutás, ehhez azonban kellenek az újabb győzelmek, momentán vasárnap este a hetedik helyen álló BKG Príma Akadémia szigetszentmiklósi otthonában.

A vendéglátók csapata tíz hazai meccse közül hatot megnyert, míg a CKE tíz idegenbeli fellépése után csak kétszer győzött. Ám ha életben akarják tartani nyolc közé jutási vágyaikat, akkor a Tiszaligetben aratott 97–83-as sikerük után a Duna-parti településen is nyerniük kell, ami nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak.

A forduló további párosításai:

TF-BP–MAFC 68–82, Salgótarján–Vasas Akadémia, NKA Pécs–Óbudai Kaszások, PHOENIX–Pécsi VSK, Nagykőrös–DEAC U23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában