Vízilabda

2023.04.22. 09:00

Ki-ki meccset játszik szombaton a Dózsa a fővárosban

Az alapszakasz zárófordulója következik az OB I.-ben, a Szolnoki Dózsa a Vasas vendége lesz este hat órától a Komjádi uszodában.

Varga Csaba

Pásztor Mátyásra fontos szerep hárulhat szombaton a Vasas elleni mérkőzésen

Fotó: Kiss János

A tét nem kicsi, ugyanis a Vasas–Szolnok párharc győztese biztosan a legjobb négy között végez. Ha a Szolnok nyer, és a Honvéd is legyőzi a Szegedet, akkor két győztes gárda biztosan elődöntős, míg a Vasas csak ötödik lesz. Ha a Honvéd győz, a Szolnok pedig kikap, akkor a Tisza-partiak lemaradnak az elődöntőről, amelynek már biztos részvevője a Ferencváros és az OSC.

A Vasas csütörtök este 10–8-ra elveszítette a rangadót az OSC ellen, a mérkőzés után Szlobodan Nikics az angyalföldiek edzője azt mondta a klub honlapján. – Meg kell vernünk mindenképpen a Szolnokot szombaton. Ez egy új szituáció, én sem számítottam rá, hogy a négy közé jutásunk még veszélybe kerülhet, de a sport ilyen, ezzel kell most megküzdenünk. Sorra jönnek a kulcsmeccsek, nem könnyű, és ezerszer elmondtam már ezt, de most újra meg kell néznünk a videót, ki kell elemezni a hibákat, és fel kell készülni a Szolnok ellen.

A felek tiszaligeti mérkőzését 11–10-re nyerte a Dózsa, ezzel az eredménnyel szombaton is kiegyeznének.

– Muszáj nyernünk, jó lenne megismételni a februári győzelmünket – mondta lapunknak Teleki András, a Dózsa centere. – Úgy is készülünk, hogy megszerezzük a három pontot a fővárosban. Láttuk és elemeztük a Vasas legutóbbi meccsét is. Készülünk, és ígérjük, hogy mindent beleadunk majd a szombat esti mérkőzésbe.

Szombati műsor: KSI–OSC-Újbuda,  Eger–Ferencváros, Szeged–Bp. Honvéd, BVSC—PVSK, Miskolc–Kaposvár,  Szentes–UVSE, Vasas–Szolnoki Dózsa.

A bajnokság állása: 1. FTC 73 pont, 2. OSC 67, 3. Vasas 57, 4. Szolnoki Dózsa 55, 5. Bp. Honvéd 54, 6. Eger 46, 7. BVSC 43, 8. Miskolc 27, 9. Szeged 23, 10. UVSE 22, 11. Kaposvár 20, 12. PVSK 14, 13. Szentes 7, 14. KSI 5 pont.Varga Cs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában