Vízilabda

2023.06.17. 08:47

A szolnoki játékosokkal a vb-döntőben válogatottunk

Tovább menetel U20-as vízilabda válogatottunk a bukaresti világbajnokságon, olyannyira, hogy már be is jutott a sorozat szombat esti döntőjébe. A mieink két szolnoki játékossal, Pető Attilával és Vismeg Zsomborral a soraikban négy gól különbséggel legyőzték az Egyesült Államok csapatát a vb. elődöntőjében.

Varga Csaba

A szolnokiak szélsője, Pető Attila (labdával) is sokat tett a mieink újabb sikeréért

Forrás: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

A csoport selejtezőkben már egyszer összemérték erejüket a felek, akkor a magyar együttes 12–6-os győzelmet aratott. Az elődöntő azonban a vártnál jóval keményebb csatát hozott. Mintegy tíz percig úgy tűnt, hogy a szárnyaló csapatunk újabb magabiztos sikert fog aratni az amerikaiakkal szemben, hiszen már négy góllal is vezettek, 6–2. A folytatásban azonban elég volt egy fegyelmezetlenség, ugyanis Szécsi Marcell összekülönbözött az egyik amerikai játékossal, elvben visszafejelt, legalábbis ezt hozták ki a VAR-ozást követően a játékvezetők, ezért Szécsi piros lapot kapott, csapatunknak pedig négy percig emberhátrányban kellett játszania. 

A folytatásban Vismeg Zsombor centerből parádés gólt lőtt, az amerikaiak azonban a nagyszünet után utolérték csapatunkat, 8–8. Szerencsére nem ijedtek meg a mieink, hanem összekapták védekezésüket, támadásban pedig egy 4–0-s rohammal állva hagyták vetélytársukat. A végjátékban elmaradtak az izgalmak csapatunk behúzta a meccset, és bejutott a fináléba.

Sokat beszéltünk előtte arról, hogy nem adhatunk semmilyen lehetőséget az amerikaiaknak, mert ők ezt mindig meglovagolják – mondta Kovács Róbert szövetségi edző, a vlv.hu-nak. 

– Sajnos 6–2-es vezetésünk után visszahoztuk őket a meccsbe, de ismét bebizonyosodott, hogy a világbajnokság legjobb emberhátrányos-védekezéses csapata vagyunk. Túl tudtuk tenni magunkat a történteken, hátul igazi csapatként működtünk, hatalmas szívvel és erős lábbal, elöl pedig most nagyon kellettek az egyéni villanások, klasszismegoldások Vigvári Vincétől és Tátrai Dávidtól. Szerencsére ez benne van a csapatban, hiszen rengeteg jó játékosunk van, most éppen rájuk hárult az a szerep, hogy megoldják az extrafeladatot is. A szerbek elleni döntőben igazából már semmi nem számít csak az, hogy az alatt az egy óra alatt, amíg bent leszünk a vízben, a fejek mennyire lesznek tiszták és ki lesz higgadtabb a helyzetkihasználásban, kit vezet eredményesebb védekezésre a szíve – hangsúlyozta a szakember.

Magyarország–Egyesült Állomok 13–9 (4–1, 2–2, 2–4, 5–2)

Gólszerzők: Tátrai 5, Vigvári Vince 4, Nagy Á. 2, Mészáros M. Vismeg Zs., illetve Dodd 4, McFarland, Watson, Carson, Castillo, Mundelius.

A másik elődöntőben: Szerbia–Görögország 14-8

A magyar–szerb vb döntő szombaton 18.30-kor kezdődik Bukarestben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában