Atlétika

2023.06.26. 11:12

Ezüstösre sikeredett a hétvége a szolnoki és mezőtúri versenyzőknek

Szombaton Győrben együtt rendezték meg az U23-as és U18-as atléták országos bajnokságát. A korosztályos megméretésen szolnoki és mezőtúri atléták is rajthoz álltak, ketten közülük a második helyig jutottak el. Eközben a MÁV SE magasugró-tehetsége ugyanezen a napon a besztercebányai nemzetközi versenyről hozott ugyancsak második helyet.

Rózsa Róbert

Keszthelyi Luca (balra) a második helyet szerezte meg a szombati U20-as válogatott viadalon, Besztercebányán

Fotó: Facebook.com / Szolnok Atlétikai Szakosztály

Ezüstérmet szerzett a szombati, győri U18-as ob-n Medgyessy Máté, a Szolnoki Sportcentrum versenyzője. A sprinter 200 méteres síkfutásban 21,91 másodperces egyéni csúccsal végzett másodikként. Szintén második lett hármasugrásban Mester Zalán, a Mezőtúri AC versenyzője, 13,47 méterrel, mögötte klubtársa, Karsai Krisztián végzett a harmadik helyen 13,11 méterrel. Szintén harmadik helyen zárt az U23-asok bajnokságán a szolnoki gerelyhajító Nagy Viktória, 42,02 méterrel.

Negyedik helyből több is született az országos bajnokságon: a sportcentrumos Ecseri Angéla 63,08-cal U18-as 400 gáton végzett negyedikként, míg csapattársa, Fülöp Richárd U18 távolugrásban lett negyedik, 6,33 méterrel. Utóbbi egyébként magasugrásban a hatodik helyet vívta ki (1,80 méter), míg a szintén sportcentrumos Homoki Péter Dávid 1,75-tal nyolcadikként fejezte be a versenyt. Az ugrók közül megbízhatóan teljesített az ugyancsak U18-as Kóródi Réka (Szolnoki Sportcentrum), ő hármasugrásban hatodik (11,21 méter), távolugrásban hetedik (5,19 méter), magasugrásban kilencedik helyet szerzett.

Ugyanezen a napon, szombaton, a szlovákiai Besztercebányán gyűltek össze a régió legjobb U20-as atlétái. A V4-es országok nemzetközi viadalán Keszthelyi Luca (Szolnoki MÁV SE) magasugrásban képviselte hazánkat. A korosztályos tehetség 1,73 métert ugrott, amellyel a második pozíciót szerezte meg a magyar csapatnak, amely végül összesítésben a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában