Kosárlabda

2023.06.22. 08:00

Kányási Veráék hosszú negatív sorozatot törhetnek meg Csehország ellen

Nem sokkal azután, hogy elhúzzák a csütörtök déli harangot, Magyarország női válogatottja kifut a pályára, megtörni több mint negyed évszázados rossz sorozatát az Európa-bajnokságon.

Rózsa Róbert

Kányási Veronika (balra) ragyogóan szállt be a Szlovákia elleni Eb-csoportmeccsen

Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

Nézőpont kérdése, hogy régen volt-e 1997. Mindenesetre akkor, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon jutott el Magyarország női  válogatottja utoljára elődöntőig a kontinensbajnokságon.

Ennek a sorozatnak a megtörése most karnyújtásnyi távolságra van Székely Norbert szövetségi kapitány csapata számára. Pontosabban, egy győzelemnyire. Ha ugyanis nyer a csütörtökön 12.15-kor kezdődő, Csehország elleni negyeddöntőben a válogatott, 26 év után ismét bejut a legjobb négybe.

Mint korábban írtuk, a magyarok csoportelsőként jutottak a nyolc közé. A Szlovákok elleni első meccsen egy jól megnyomott utolsó negyed is elég volt a fölényes sikerhez, 89–67. A törökök ellen ismét a negyedik játékrész maradt emlékezetes, ám nem épp pozitív értelemben, egy már-már megnyert találkozón egy ponttal kaptunk ki, 68–69. A címvédő Szerbia elleni bravúrnak (81–75) köszönhetően viszont egyenes ágon jöhet az ugyancsak két győzelmet és egy vereséget szerző Csehország elleni, nyerhető mérkőzés.

Amin remélhetőleg a szolnoki Kányási Veronika is lehetőséghez jut. A DVTK-t erősítő játékos ragyogóan szállt be a szlovákok ellen, öt pont mellé ugyanennyi asszisztot és négy lepattanót jegyzett, ám a törökök ellen csak pár percet kapott, Szerbia ellen pedig nem játszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában