Kosárlabda

2023.06.14. 07:00

Kányási Vera, a válogatott szolnoki irányítója elárulta, mi a legfőbb tervük az Eb-n

Csütörtökön rajtol a női Európa-bajnokság. A magyar válogatott irányítóját, a DVTK szolnoki születésű játékosát kérdeztük.

Varga Csaba

Kányási Veronika (elöl) kijelentette, céljuk a továbbjutás a csoportból

Fotó: Ádám János / Nemzeti Sport

– Számított rá, hogy utazhat az Európa-bajnokságra?

– Az elmúlt hetek edzésmunkája és felkészülési mérkőzések után számítottam rá, hogy bekerülők az Eb-csapatba – kezdte a szolnoki kötődésű játékos, aki immár öt esztendeje a DVTK csapatát erősíti, ám ez lesz az első felnőtt világversenye. – Természetesen nagy volt az öröm, amikor megtudtam, hogy csapattag leszek a csütörtökön kezdődő kontinensviadalon. Immár négy esztendeje, hogy válogatott kerettag vagyok, de ez lesz az első Európa-bajnokságom.

– A névsorból úgy láttuk, hogy hárman lesznek irányítók a csapatban.

– Többen leszünk, mert társaim közül vannak, akik több pozícióban is bevethetőek. Azt gondolom, majd az ellenféltől, és még nagyon sok mindentől függ majd, hogy milyen felállásban lépünk pályára a mérkőzéseken.

– Mi a programjuk, hiszen csütörtökön már rajtolnak az Eb-n?

– Hétfőn még egyet edzettük Székesfehérváron, ebéd után pedig elindultunk az Eb egyik helyszínére, a szlovéniai Ljubljanába. Kedden és szerdán már helyszíni tréningek vannak. Természetesen részletesen készülünk a szlovákokkal szembeni csütörtök déli nyitómérkőzésre. Az a legfőbb tervünk, hogy mindegyik összecsapáson hozzuk ki magunkból a maximumot. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni csoportunkból, amelyben a szlovákok mellett a címvédő szerbek és a törökök lesznek a vetélytársaink. Ha mindez sikerül, azután lehet majd újabb célokat kitűznünk magunk elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában