Labdarúgás / Galériával

2023.06.30. 06:55

Üdvözítő, de erős beosztás – megyei csapataink a kisebb távolságok miatt örülnek az új csoportoknak

Elkészültek az NB III-as csoportok beosztásai, melyből kiderült, hogy a Karcag és a Tiszafüred az Észak-keleti, míg a Martfű és a Szolnoki MÁV a Dél-keleti csoportban szerepel a következő szezonban. Cikkünkben pedig az is kiderül, megyei csapataink mennyire elégedettek a mezőnnyel és az új rendszerrel.

Kovács Levente

Kalmár Ferenc (labdával) tavasszal még a Szolnoki MÁV-nál lőtte a gólokat, nyártól már Karcagon tennék ugyanezt.

Fotó: Pesti József

Az Észak-keleti csoportban nagyjából ismerhetik már egymást a csapatok, ugyanis tizenegy gárda az előző szezonban a Keleti csoportban szerepelt, melléjük érkezett újoncként a Cigánd, a Gyöngyös, a REAC és a Salgótarján, az Újpest II. pedig a hátunk mögött hagyott idényben a Közép csoportban volt érdekelt, így nagy újdonságok talán nem várnak majd az együttesekre. Ezt fejtegette Csillag László is, a Karcag edzője.

– Ismerjük már nagyjából az ellenfeleket, és azt tudom mondani, hogy kiegyensúlyozott csoportba kerültünk – mondta el véleményét a csoportról a karcagi szakvezető. – A DEAC, illetve a Putnok várhatóan az élmezőny tagja lesz, magunkat pedig egyelőre nehéz besorolni, hiszen még a további igazolásainktól is függ, hogy mire lehetünk majd képesek.

Ha már erősítések, két újabb érkező biztos a nagykunságiaknál, a fiatal középpályás, Hujbert Botond a budapesti 43. Sz. Építők együttesétől igazolt a nagykunságiakhoz, míg a rutinos támadó Kalmár Ferenc a Szolnoki MÁV-tól igazolt Karcagra.

A tiszafüredieknél is beszámolhatunk egy új érkezőről, a 24 éves Nagy Zsolt Putnokról tette át székhelyét. A Tisza-tó partiak egyébként szintén a Dél-keleti csoportban kaptak helyet, és ők is hasonlóan látják a mezőnyt, mint a megyei riválisuk.

– Mint minden évben, idén is erősnek és kiegyensúlyozottnak tűnik a csoport – mondta Dorcsák Zoltán, a Tiszafüred vezetőedzője. – A csökkentett létszám miatt azonban kevesebb mérkőzés áll rendelkezésünkre a céljaink eléréshez, ami a biztos bennmaradás kiharcolása lesz, de mindent megteszünk majd ennek érdekében.

A Dél-keleti csoport magját (kilenc csapat) az előző idénybeli Közép csoport adja, kiegészülve Keletről a BKV-val, a Füzesgyarmattal, a Körösladánnyal, illetve a Vasas második együttesével. A Békéscsaba az NB II.-ből érkezett, a Martfű és a Szeged II. pedig a megyei bajnokságból.

– Az üdvözítő a csoportbeosztásokkal kapcsolatban, hogy a csapatoknak nem kell így annyit utazni – árulta el az új rendszerről véleményét Horváth Csaba, a Szolnoki MÁV vezetőedzője. – A csoportok erősségét egyelőre nehéz megmondani, nagyjából nyolc fordulót követően lehet majd erről érdemlegesen beszélni, hiszen nagy a játékosmozgás az együtteseknél. Vannak olyan ellenfelek, amelyeket az előző szezonból már ismerünk, de például Dabasról és Hódmezővásárhelyről is több játékos elment, és szinte teljesen átalakulnak ezek a csapatok. A Békéscsaba lesz várhatóan a mi csoportunk legfőbb esélyese, amelynél a cél, hogy visszajusson az NB II.-be.

A Martfűnél is a viharsarkiakat emelték ki, mint fő bajnokaspiránst, illetve az új, négy csoportos rendszert is jó ötletnek tartják.

– Szerencsére csökkenti az utazási költségeit a csapatoknak, hogy maximum 100-150 km-t kell utazni egy mérkőzésre – nyilatkozta Kardos Mihály, a martfűiek szakmai vezetője. – A csoport ereje később derül majd ki, annyit mondhatok, hogy a budapesti együttesek minőséget képviselnek, illetve a Békéscsaba és a Szolnoki MÁV is. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az újoncoknak mindig nehéz kivívni a bennmaradást, de mi arra törekszünk majd a következő idényben, hogy ez sikerüljön.

Gól nélküli iksz

Az NB III. Észak-keleti csoportjában szereplő Karcag és Tiszafüred egymás ellen gól nélküli döntetlent játszott szerdán egy edzőmeccs keretein belül. 
A Tiszafüred asszisztensedzője, Tóth Tibor elmondása szerint látszott, hogy a Karcag előbb kezdte a felkészülést, míg ők inkább a próbajátékosok képességeit mérték fel.
A karcagiak edzője, Csillag László pedig így nyilatkozott: – Egyelőre még hiányos a keret, négy játékosra még szükségünk lenne, négy másik pedig sérült, így több 15-16 éves fiatal is lehetőséget kapott szerdán. Igyekeztünk nyomást helyezni ellenfelünkre, de a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában