Kosárlabda

2023.07.13. 15:31

Az alsóházban folytatja a szolnoki tehetséggel felálló U20-as válogatottunk

Nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a magyar U20-as férfi kosárlabda válogatottnak a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon, miután 50 percig tartó óriási csatában három ponttal kikapott az osztrák együttestől.

Varga Csaba

Sebők András (jobbra) sem tudott lendíteni csapatunk játékán

Fotó: olajofficial.hu

A felnőtteknél is szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan által irányított csapatunknak ez volt a harmadik veresége az Eb-n. A rajton a portugáloktól (60–65) kaptak ki a mieink, majd legyőzték Luxemburgot (85–63), ezután egy újabb vereség következett Nagy Britanniától (54–57).

Ez utóbbi meccs után azt mondta Ivkovics a BB1.hu-nak: – Kőkemény meccset játszottunk a britekkel, ahogyan arra számítottunk. A védekezés, a hozzáállás maximálisan rendben volt, akárcsak az eddigiekben, mindenki hasznos tagja volt a rotációnak. Tizenegy játékos játszik minden mérkőzésen, mindenki megkapja a lehetőséget. Elsődleges célunk felmérni, hogy a következő évben miben kell fejlődni új a játékosainknak, hogy a felnőtt kosárlabdában is megállják a helyüket. Nagyjából körvonalazódnak ezek az elvárások. A mérkőzés furcsasága a 8:39-es büntetőarány, ebből a szempontból át kell értékelnünk a játékunkat, valószínű, hogy jobban kell alkalmazkodnunk a kritériumokhoz.

Ezzel eldőlt, hogy az utolsó osztrákok elleni találkozó eredményétől függetlenül a magyar gárda már nem juthat a legjobb nyolc közé az észak-macedón fővárosban. A csoportzárón, amelyen az egészségügyi problémával küszködő, Ivkovics helyett Dusan Markovics másodedző irányította válogatottunkat, ismét szerepet kapott az Olajbányász játékosa, Sebők András.

Mindkét csapat gyenge támadójátékot nyújtott, kevés pont esett. Az első félidőben a jobban és koncentráltabban játszó nyugati szomszédaink tíz ponttal vezettek, 25–35. A térfélcsere után rákapcsolt végre csapatunk és óriási hajrával a rendes játékidő végére befogta ellenfelét, 59–59. Az első ráadásban nem sikerült eldönteni az összecsapást, 69–69. A másodikban négy ponttal elhúztak az osztrákok, amiből hármat meg is tartottak a végső dudaszóig, 76–79.

A B jelű ötös küzdelmeit Portugália nyerte Nagy Britannia előtt, Ausztria a harmadik, Magyarország a negyedik, míg Luxemburg az ötödik helyen végzett. Válogatottunk pénteken 13.30-tól Bulgária ellen folytatja szereplését, a 9–16. helyért folyó csatározásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában