Kajak-kenu

2023.07.28. 11:29

Az Eb-n és az ob-n is remekelnek a szolnoki és a tiszafüredi kajakosok

Csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren rendezik a kajak-kenu felnőtt magyar bajnokságot, míg az U23-as és az ifjúsági korosztály legjobbjai a portugáliai a Montemor-o-Velhóban az Európa-bajnokságon szállnak vízre.

Varga Csaba

Csikós Zsóka magabiztosan kvalifikálta magát a döntőbe

Fotó: kajakkenusport.hu

A hazai seregszemlén a Szolnoki Sportcentrum-SI, a Szolnoki Kajak-kenu Klub és a City-Gas Tiszafüredi KKK versenyzői is indulnak. A felnőttek megméretésén az 500 méteres számokat rendezték meg csütörtökön a Maty-éri sportkomplexumban.

A mezőny meglehetősen foghíjas, azért vannak kivételek, mint az olimpiai-bajnok kajakos Kopasz Bálint (Győr), a hölgyeknél a világbajnok Lucz Anna (UTE), vagy éppen a világbajnok kenus Takács Kincső (Győr). Természetesen mindhárman diadalmaskodtak egyéniben, sőt Lucz Anna párosban és négyesben is győztes hajóban ült.

Vármegyénk kajakosai közül egyéniben Decsi Dorina (Szolnoki KKK) a harmadik, míg a tiszafüredi Kulcsár Csenge Emese a hatodik helyen ért célba. Párosban a tiszafüredi Csengeri Evelin az MTK-s Gábor Nettával az oldalán a hetedik helyen végzett. Az utóbb emlegetett két kajakos füredi társaival, Dékány Lilivel és Kulcsár Csenge Emesével bronzérmet szerzett a négyes hajók vetélkedésében.

Az ifjúsági és U23-as korosztály kiválóságai július elején az auronzói világbajnokságon újra megmutatták, hogy nincs jobb utánpótlás sehol a világon; minden idők legjobb teljesítményével, 25 arannyal, összesen pedig 44 éremmel térhettek haza fiataljaink. Közöttük a Szolnoki KKK 21 esztendős kajakosa Csikós Zsóka három aranyérmet is szerzett. A portugáliai Eb-n csak egy számban, 1000 méteren érdekelt Zsóka, aki az első napon futamgyőztesként kvalifikálta magát a döntőbe.

A ifjúságiak között a City-Gas Tiszafüredi KKK két kajakosa, a vb-n ezüstérmes, Pető Hanna és Borbély László is helyet kapott a válogatottban. Hanna két számban is indul, 1000 méteren és 500 méter párosban Gombár Alízzal (Győr) az oldalán. Borbély László pedig a Bp. Honvéd versenyzőjével, Herda Richárddal 1000 méteren érdekelt.

Jó hír, hogy Csikóshoz hasonlóan mindkét füredi kajakos bejutott az Európa-bajnokság hétvégi döntőjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában