Kajak-kenu

2023.07.09. 20:31

Csikós Zsóka triplázott, Tamási Zsombor és Pető Hanna is remekelt a vb-n

Vasárnap a magyar válogatott 24 arany-, 11 ezüst- és 6 bronzéremmel toronymagasan vezette az összesített éremtáblázatot az auronzói korosztályos világbajnokságon. Ami külön öröm számunkra, hogy ehhez a fantasztikus eredményekhez három Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei kötődésű kajakos, Csikós Zsóka, Pető Hanna és Tamási Zsombor is hozzájárult remek szereplésével.

Varga Csaba

Csikós Zsóka fantasztikus versenyzéssel három aranyérmet is szerzett az U23-as vb-n

Forrás: ICF Media

A Szolnoki KKK kiválósága, Csikós Zsóka pénteken tagja volt az U23-as korosztályban a K-4 500 méteren világbajnoki címet szerző csapatunknak. Szombaton pedig egyéniben az 1000 méteres távon villogott Zsóka, aki már az elején faképnél hagyta a mezőnyt, és magabiztosan szerezte meg második aranyérmét. Fölényére jellemző, hogy 3,5 másodperc különbséggel előzte meg a második helyezett üzbég ellenfelét. 

Nem sok pihenőt kapott Zsóka, hiszen szombaton délután már az olimpiai számban, az 500 méteres táv elődöntőjében volt érdekelt. Futamgyőztesként a mezőny harmadik legjobb idejével harcolta ki a fináléba jutást. 

Másnap az 500 méteres döntő rajtjánál kicsit beragadt a szolnoki kajakos hölgy, de próbált minél hamarabb visszakerülni az élbolyba, majd az utolsó métereken a bolgár Joana Georgiával nagy csatát vívott, amiből, ha csak két századdal is, de ő jött ki győztesen. Ezzel Zsóka harmadik aranyérmét is megszerezte a világbajnokságon. 

Ugyancsak a dobogós helyezés reményében tette vízre hajóját a kajakos mix szám 500 méteres döntőjében a Rugonfalvi-Kiss Janka (Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia), és a szolnoki kötődésű Tamási Zsombor (MTK) alkotta egység. A vegyes páros jól kapta el a rajtot, majd végig vezetve egy spanyol és német hajó előtt, elsőként haladt át a célvonalon. Ezzel Janka a harmadik, míg Zsombor a második aranyérmét szerezte meg a világbajnokságon. 

A City-Gas Tiszafüredi KKSE kajakosa, Pető Hanna magabiztosan harcolta ki a döntőbe jutást az ifjúságiak mezőnyében az 1000 méteres távon. A fináléban is kitett magáért Hanna, aki a német Caroline Hauser mögött az ausztrál, Jasmine Raywarddal volt harcban a második helyért, amit végül remek hajrájával meg is szerzett a füredi lány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában