Kajak-kenu

2023.07.05. 14:00

Döntőbe jutott a szolnoki Csikós Zsókával felálló magyar négyes az U23-as vb-n

Csikós Zsóka révén máris van szolnoki döntőse a korosztályos világbajnokságnak – a Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője a kajak négyes tagjaként jutott be szerdán a pénteki fináléba.

Varga Csaba

Csikós Zsóka döntőbe jutott az olaszországi korosztályos vb-n

Fotó: Nemzeti Sport

Szerdán az olaszországi Auronzóban elstartoltak az az U23-as és ifjúsági világbajnokság küzdelmei. Mint, ahogy megszokhattuk évek óta van szolnoki és tiszafüredi indulója a világversenynek. A Szolnoki KKK kajakosa, Csikós Zsóka az U23-sok között a K-1 500 és 1000 méteren, valamint a K-4 500 méteren induló egység tagjaként lesz érdekelt. A City-Gas Tiszafüredi SE kajakosa, Pető Hanna pedig az ifjúsági korosztályban a K-1 1000 méteren teszi vízre hajóját.

Az elmúlt évben a szegedi rendezésű U23-as és ifjúsági vb-n csúcsformában versenyezve kiválóan szerepeltek a mieink, összesen negyven érmet szereztek. Csikós Zsóka tavaly az ezüstérmet szerző négyes tagja volt. Most három számban fog indulni.

– Jó a hangulat, a szállással és a pályára utazással volt kisebb-nagyobb probléma, de megoldottuk a helyzetet – mondta lapunknak Zsóka. – Szerdán kezdünk a négyessel, az olaszokkal mindenképp számolunk, akik biztosan szeretnének hazai pályán jól szerepelni, de a spanyol, a német és a lengyel egységet sem írhatjuk le Egyesben is nagyjából az utóbb emlegetett országok legjobbjai lesznek a legnagyobb ellenfeleink.

A legfrissebb hír szerint a Rugonfalvi-Kiss Janka, Szellák Szabina, Dráviczki Dóra, Csikós Zsóka összetételű magyar négyes megnyerte az előfutamát, és ezzel egyből a pénteki döntőbe jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában