Labdarúgás / Galériával

2023.07.13. 17:15

Edzőmeccsek: csak a Tiszafüred tudott nyerni NB III.-as csapataink közül

A végső keretek kialakításának jegyében újabb edzőmérkőzéseket játszottak szerdán NB III.-as csapataink. A Szolnok hazai pályán, a Karcag idegenben adott számot, hol tart a felkészülésben. A Martfű és a Tiszafüred egymás ellen meccselt.

Jegesi László

Egymás ellen meccselt a sárga mezes Füred és a Martfű

Fotó: Pesti József

Szolnok–Hatvan (NB III.) 1–3

Jól kezdett a továbbra is sok fiatal játékossal felálló Szolnok, működött az ellenfél térfelén a labdaszerzés, amellyel eleinte sikerült zavart okozni a Hatvan csapatának védekezésben. Pelles Patrik fejesével vezetéshez is jutott Horváth Csaba együttese, ám a második félidőben feljöttek a vendégek, és egyéni hibák nyomán hamar egyenlítettek, később pedig már előnyhöz is jutottak. A Tisza-parti gárda nem tudta megismételni az első játékrészben látott teljesítményét, amelynek okait nyilván keresi majd a szakmai stáb. Lengyel Béláék szombaton a Szeged második csapatát fogadják.

Tiszafüred–Martfű 4–2

Az edzőmérkőzéseken még nyeretlen vendég gárda ezúttal is csak kereste önmagát. A támadósor mellett a hátsó alakzat még gólképesebbnek bizonyult, ráadásul ez a csapatrész most egy félidő alatt szedte össze a négy gólt. Figyelmetlenségek és képességbeli hiányok vezettek a malőrhöz, továbbra is vannak hiányposztok az NB III. újoncának keretében. Jelöltek ugyan vannak, megoldás továbbra sincs, többen közülük ezen a felkészülési találkozón sem győzték meg az edzőket. A Tiszafüred könnyed győzelme viszont jót tehetett játékosaik önbizalmának a bő két hét múlva startoló bajnokság előtt.

Tiszakécske (NB II.)–Karcag 2–0

Továbbra sem teljes a Karcag kerete, de már nagyon közel áll hozzá, hogy késznek nyilvánítsák a trénerek. Székely Dávid továbbra is honosításra vár, emiatt még egy percet sem játszott a gyakorlómérkőzéseken. A játékosok mozgásán ugyan látszik, hogy még a fizikai terhelés időszakában járnak, ennek ellenére kevés lehetőséget engedtek magasabban jegyzett ellenfelüknek az első félidőben. Sőt, a folytatásban a Karcag is puskázott el helyzeteket, ezzel együtt is pozitívan értékelte a mérkőzést Csillag László edző. Folytatás szombaton Nyíregyházán, majd egy héttel később Martfűn már a főpróba következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában