Tenisz

2023.07.19. 17:46

Hetedik bajnoki címét nyerte a szolnoki kötődésű MTK-játékos

Szintai Dávid, az MTK csapatkapitánya pályafutása során hetedszer nyerte meg a Szuperligát.

Rózsa Róbert

Az MTK 2023-as bajnokcsapata, amelynek a szolnoki kötődésű Szintai Dávid (balról az ötödik) volt a csapatkapitánya

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Az szolnoki származású Szintai Dávidot a soraiban tudó MTK csapata nyerte a 2023-as férfi Szuperligát. Az első osztályú férfi csapatbajnokság döntőjében a fővárosiak hamar előnybe kerültek, miután az ellenfél Győri AC részéről Fajta Péter és Valkusz Máté is feladta a meccsét – olvasható a Magyar Tenisz Szövetség honlapján. Marozsán Fábián ezt követően 7:6, 6:0-ra nyert Piros Zsomborral szemben, ezzel 2–1-re alakítva az állást. Makk Péter 6:1, 6:1-es, Kovács Márk elleni győzelme pedig már 2–2-es állást eredményezett. Ezután Kincses Kolos és Bíró André szoros küzdelmet hozó meccse következett. Bíró 6:4-re megnyerte az első szettet. Kincses aztán 6:3-mal egyenlített, így jöhetett a szuper tie-break, amelyben Kincses, 13-11-re győzött.

Ezt követően 3-2-es MTK-vezetésnél következhettek a páros meccsek, melyekből az elsőt Cristian Jianu és Kincses Kolos 1:6, 6:2, 10-6-ra nyerte Marozsán Fábián és Bíró André ellen, majd Madarász Gergely és Piros Zsombor 6:4, 6:1-re győzött Makk Péter és Somogyi Zsolt ellen, így végül 5-2-es arányban a kék-fehéreké lett az aranyérem. Az MTK csapatkapitánya, Szintai Dávid pedig pályafutása hetedik Szuperligáját nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában