Verseny

2023.07.20. 21:46

Újszászon randevúzik a lábtoll-labda elitje

Most szombattól jövő héten keddig tartanak majd Újszászon a 26. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság küzdelmei.

Varga Csaba

Herczeg Gábor (háttal) az egyéni verseny címvédője, de ő már visszavonult, így új bajnokot avatnak

Fotó: Kovács Nándor

A hagyományos seregszemlén kilenc ország – Csehország, Franciaország, Hongkong, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Magyarország – legjobb férfi és női játékosai mérkőznek meg egymással négy napon át. Az újszászi városi tornacsarnokban és a művelődési ház pályáin négy számban – férfi, női csapat és férfi, női egyéni – mérik össze erejüket a versenyzők a bajnoki címekért és a helyezésekeért.

A program szombaton 9.15-kor indul az újszászi temetőben, ahol résztvevők megemlékeznek a nemrégiben elhunyt Fehér Jánosról, a sportág honi meghonosítójáról, a magyar szövetség egykori elnökéről. Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődik a szabadtéri színpadon. Ezt követően 11 órától a csapatverseny selejtezőivel indul a viadal, ami vasárnap 9 órától folytatódik. A döntőt 18 órától tartják. Hétfőn 10 órától vízitúrára várják a részvevőket, 14 órától már az egyéni számokat rendezik meg, ami kedden 9 órától folytatódik, a finálé várható időpontja 19 óra. Ezt követően pedig kerti partival zárul a nemzetközi verseny programja.      

Emlékeztetőül a torna címvédői:

Férfi csapat: Farkas Balázs, Horváth Gergő, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

Férfi egyéni: Herczeg Gábor (Újszászi VVSE).

Női csapat: Diós Letícia, Dósa-Urbán Kitti, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE).

Női egyéni: Lo Wai Ming (Hongkong).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában