Kajak-kenu

2023.07.07. 16:00

Világbajnoki aranyérmesek a szolnoki kajakosok

Arattak versenyzőink az auronzói korosztályos világbajnokságon, ahol a magyar válogatott szenzációs teljesítménnyel, már az első döntős, pénteki napon nem kevesebb, mint 13 érmet szerzett. Köztük két szolnoki kajakos, Csikós Zsóka és Tamási Zsombor is az egyaránt világbajnoki címet szerző négyes hajóban lapátolt.

Varga Csaba

Jogos a magyar fiúk öröme a célba érkezést követően, hiszen vb-aranyat nyertek

Fotó: kajakkenusport.hu

Az elmúlt évtizedekben elkényeztettek bennünket hölgy kajakosaink a világversenyeken, hiszen mindegyik korosztályban szállították az érmeket. A tavalyi U23-as szegedi vébén a győztes német kvartett mögött az ezüstérmes négyes hajóban ült a Szolnoki Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője, Csikós Zsóka. Auronzóban viszont a magyar csapat Rugonfalvi-Kiss Jankával, Szellák Szabinával, Dráviczki Dórával és Csikós Zsókával óriási csatában visszavágott a német egységnek a tavalyi vereségért, és az első helyen ért célba.

Az U23-as fiúknál a szolnoki nevelésű, Tamási Zsombort, aki tavaly óta az MTK sorait erősíti, társaival – Opavszky Márk, Keller Gergő, Szendy Maximilián – remek hajrával az utolsó ötven méteren előzte meg a cseh és a spanyol csapatot elé, és nyerte meg a döntőt.

Közülük Zsóka még kettő, Zsombor pedig egy számban lesz érdekelt a vb-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában