Labdarúgás

2023.08.11. 06:55

Idén is a bennmaradás lesz a Kunhegyes célja

Az előző idényben csak a Martfű feljutásának köszönhette, hogy elkerülte a kiesést a Vármegye I. osztályból a Kunhegyes. Az idei szezonban is hasonló céljai vannak a csapatnak, és ha lehet, akkor minél hamarabb bebiztosítaná bennmaradását a megyei élvonalban.

Kovács Levente

A kiesése elkerülésére törekednek idén is a kunhegyesiek

Fotó: Pesti József

A Kunhegyes felkészülése nem úgy alakult, ahogy azt elképzelték a klubnál. A munkahelyi elfoglaltságok miatt ugyanis folyamatosan létszámhiányosan gyűltek össze a játékosok a tréningekre. A csapat Tar Tibor irányításával július 10-ei héten kezdte a felkészülést, heti három gyakorlással, illetve egy edzőmérkőzéssel. A tesztmeccsek eredményei is vegyesek, többek közt legyőzték a Kenderest az Abádszalókot és a Hajdú-Bihar vármegyei Egyeket is, döntetlent játszottak a Fegyvernekkel, illetve kikaptak a Tiszagyendától. 

Összességében azonban a bajnokságban nagy előrelépés nem várható az együttestől a következő szezonban sem.

Akadtak változások a keretben is, Szőke Imre Kisújszállásra, Varga Bence és Pékó Richárd Tiszaszentimrére, Kovács Gergő pedig Ausztriába távozott. Létszámban nem sikerült pótolni a hiányt, ugyanis a négy távozó helyére csak három érkező jött, Burai Armand Kunmadarasról, Fábián Gábor pedig Karcagról csatlakozott a csapathoz. Takács Krisztián két év kihagyás után tér vissza a pályára, a 20 éves játékos legutóbb Tiszafüreden játszott.

A csapat célja nem változott idénre sem, egyértelműen benn szeretne maradni a gárda a Vármegye I.-ben, ezt Szabó György, a kunhegyesiek edzője is megerősítette.

– Lesznek hozzánk hasonló képességű csapatok a bajnokságban – hangsúlyozta a vezetőedző. – Legalább két-három együttest szeretnénk magunk mögé utasítani a tabellán, és ezzel elkerülni a kiesést az év végén.

Az előző szezonban a kunhegyesiek idegenben eredményesebben szerepeltek, mint hazai pályán, ezen mindenképpen változtatna a jövőben a csapat.

–  Biztos védekezésből szeretnénk kiindulni, és az ellenfél hibáit kihasználva eredményesek lenni – tért ki együttesére Szabó György. – Az előző idényhez képest jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket, illetve a mérkőzések végén jobban kell koncentrálnunk, hiszen rengeteg pontot veszítettünk a meccsek utolsó tíz-tizenöt percében, ráadásul sokszor elkerülhető gólokat kaptunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában