Vízilabda

2023.08.15. 15:00

Nem szerzett érmet a szolnokiakkal felálló U17-es vízilabdacsapatunk az Eb-n

Lemaradt a bronzéremről a szolnokiakat is soraiban tudó U17-es válogatottunknak a törökországi Manisában zajló Európa-bajnokság harmadik helyéért folyó helyosztóján, miután hat góllal kikapott a spanyoloktól.

Varga Csaba

Nem sikerült érmet szereznie az Eb-n a kék sapkás magyar csapatnak

Fotó: mvlsz.hu

Mint írtuk, a mienk soraiban szerepel a Szolnoki Dózsa játékosa, Cseh Maxim is, valamint a szakmai stáb tagja az egykori olimpiai bajnok center, Kis Gábor, Cseh Sándor pedig mint szakmai igazgató volt ott a tornán.

A harmadik helyért mindig két csalódott csapat küzd meg egymással, és kérdés, hogy melyik tudja jobban rendezni a sorokat az elődöntős vereség után. Sajnos csapatunknak ez nem sikerült, egy pillanatig sem vezettek, a spanyolok végig kontrolálták a játékot. A második negyedben 3–5-ös állásnál még felcsillant a remény, ám az ellenfél hat találatára a mieink csak eggyel tudtak válaszolni, így a záró negyedre már eldőlt a meccs. A címvédő csapatunknak nem sikerült érmet szereznie az Eb-n. Az utóbbi tíz évben erre nem volt példa.

– Én úgy érzem, hogy a mi esélyünk a szerbek elleni elődöntő volt – mondta a vlv.hu-nak Korényi Balázs, szövetségi edző. – Akaratban a spanyolok ellen sem volt hiány, a gyerekek szépen összeszedték magukat, nem érheti szó a ház elejét. A játékunk esett szét teljesen és rettentő simán kikaptunk. Sok meccset végignéztünk itt, videóztunk is, én úgy gondolom, hogy ezen a tornán a spanyolok mutatták a legjobb játékot. Ők a görögöktől ötösökkel kikaptak, ezért gondolom, hogy az elődöntő volt a mi nagy esélyünk. A bronzmérkőzésen egy nagyon erős csapattal találtuk szembe magunkat. Sajnos így sikerült.

Spanyolország–Magyarország 14–8 (2–1, 4–2, 5–2, 3–3)

Gólszerzőink: Balogh B., Tátrai, Nagy Z. 2-2, Doroszlai, Simon S.

A döntőben: Görögország–Szerbia 9–8

Az Eb végeredménye: 1. Görögország, 2. Szerbia, 3. Spanyolország, 4. Magyarország, 5. Montenegró, 6. Olaszország, 7. Horvátország, 8. Hollandia, 9. Törökország, 10. Németország, 11. Málta, 12. Franciaország, 13. Románia, 14. Grúzia, 15. Ukrajna, 16. Lengyelország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában