Kosárlabda

2023.09.26. 14:57

Bennragadt a bajnoki rajtnál a ceglédi kosárcsapat

Legelőször a másodosztályban indultak el a bajnoki küzdelmek, a Cegléd váratlanul sima hazai vereséggel rajtolt.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ceglédi KE–PVSK-VEOLIA 71–96 (14–28, 20–21, 20–25, 17–22)

Cegléd 400 néző. Vezette: Jakab L., Menyhárt F., Bagi B.

Cegléd: Horváth M. 10/6, Dragasevics 2, Velkey 9, ORGONA 15/3, CSORVÁSI 11. Csere: Olasz Á. 5, Horváth Á. 4, Fodor M., Csaba Gy. 11/3, Herendic 4. Edző: Siska János.

PVSK: Micovic 8/6, Németh 2, Molnár 3/3, BÍRÓ 16/3, Horti 10/6. Csere: HALÁSZ 12/9, Radó, Plézer 6, Frank, ANTÓNI 20/9, MOKÁNSZKI 19/12. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Első tétmeccsét játszotta a ceglédi csapat az újjávarázsolt Gál József Sportcsarnokban. A feldobás előtt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára köszöntötte mind az új bajnokságot, mind az új arénát, az összefogás és a maradandó értékteremtés gondolatát hangsúlyozva.

A rutinos vendégek azonban elrontották a ceglédiek ünnepét, a tavalyi évadban az Olajt is erősítő Mokánszki Máté vezérletével gyűjtögették pontjaikat, már az első negyedben öt triplát dobtak. A folytatásban is kontrollálták a játékot a legutóbbi évadban ezüstérmes pécsiek az első félidő végén 15 ponttal vezettek, 34–49. A nagyszünet után Velkey János pontjaival 42–49-re feljött a CKE, a pécsiek azonban hamar visszaállították régi rendet, sőt a negyed végére már 20 pont volt előnyük. A jó napot kifogó PVSK győzelméhez nem fért kétség.

Siska János, a CKE edzője ekképp nyilatkozott a meccs után: – Azt gondolom, hogy a két csapat között nincs ekkora különbség, azt láttam, a fiúk mintha megijedtek volna a téttől, a nyomástól. Sem a hét felkészülési mérkőzésen, sem az edzéseken nem láttam ilyen rossz játékot, hozzáállásbeli problémákat is láttam néhány játékosnál – nem engedhetjük meg magunknak, hogy hazai pályán így játsszunk. Sajnos statisztaszerepet játszottunk a mérkőzésen, de nincs semmi gond, legalább látjuk, mi az a szint, ahová el kell jutnunk, és azért kell dolgoznunk, hogy ez sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában