Elismerés

2023.09.15. 12:57

Kiváló sporteredményeikért díjazta jászkunsági hallgatóit a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem jászkunsági származású hallgatói közül többen nem csak a tanulásban járnak az élen. A legjobbakat ki is tüntette a napokban az egyetem.

Varga Csaba

A futsal válogatott, Gajzágó Flóra és Gelei József

Fotó: Debreceni Egyetem

Idén 33 sportoló, köztük vármegyénk öt kiválósága vehette át a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója kitüntető címet a minap a Nagyerdei Stadionban megtartott ünnepségen.

A díjazottakat Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója köszöntötte, aki kiemelte: a Debreceni Egyetemen nem csak beszélnek az egyetemi sportról, és nem csak a különböző indikátoroknak való megfelelés miatt szerepel a sport az egyetem életében, a sport, a tanulás és az iskolai rendszer náluk összetartozik.

A díjak átadását követően az esemény egyik vendége, a kunmadarasi származású Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó és egykori kiváló edző a sportpályafutásáról, tanulmányairól beszélt. Kiemelte: azzal, hogy össze kell egyeztetniük a sportot és a tanulást, sok mindenről le kell mondani, de az, amit az élet a sport révén ad, megfizethetetlen.

Elismerés kaptak: Gajzágó Flóra (futsal, DEAC –, Gazdaságtudományi Kar), Hadvina Dóra (kajak, Szolnok – Gazdaságtudományi Kar), Szeghalmi Zsombor (vízilabda, Szolnoki Dózsa – Gazdaságtudományi Kar), Szilágyi Réka (atlétika, DSC-SI – Állam- és Jogtudományi Kar), Zupkó Vanda (kajak, Szolnok – Egészségtudományi Kar).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában