Kézilabda

2023.09.20. 07:30

Túrkevén javított a Szekács csapata

Javított mérlegén a Székács és a Mezőtúr, míg a Szolnok nagy csatában veszített Csömörön, a férfi NB II. második fordulójában.

Varga Csaba

Egy félidőn át bírta szuflával a túrkevei csapat

Fotó: Facebook.com / Túrkevei VSE

G csoport

Túrkevei VSE–Székács KE GÉF-PRO 23–30 (12–13)

Túrkeve, 80 néző. Vezette: Grézló J., Miklós D. 

Székács: Rizinger – Nyikos, Nyeső 6, Szöllősi 1, Holló 12, Takács P. 5, Gelley 6. Csere: Subicz (Kapus), Monoki Csanádi. Edző: Szloska Krisztián.

Túrkeve: Kiss A –  Keresztes M. 4, Lukács 1, Ács 3, Herczegh 5, Dékány 1, Szeremi 3. Csere: Nagy Z. (kapus), Debreczeni B. 4, Bordács, Kelemen G., Simon I., Keresztes I. 2. Edző: Patocskai László.

Rosszul kezdte a mérkőzést a címvédő törökszentmiklósi csapat az újonc Túrkeve otthonában. A hazaiak lendülete mintegy húsz percig tartott, ezután átvette az irányítást Székács, és fordított a félidő végére, 12–13. 

A második játékrészben a túrkevei legénység ziccereket is rontott, a vendégek pedig kemény védekezés után lerohanásból lőtték góljaikat. Az 52. percben már tíz góllal járt előrébb ellenfelénél a felpörgő Székács, 18–28. A hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdés, végül hét góllal nyertek a vendégek.

– A mérkőzésen nagyon sokat hibáztunk, amit a törökszentmiklósiak rutinosan ki is használták, ezért jár nekik az elismerés – mondta Patocskai László, a TVSE edzője.

Szloska Krisztián, a Székács edzője pedig azt nyilatkozta lapunknak: – Nem voltam nyugodt a mérkőzés előtt, sajnos tele vagyunk sérültekkel. A mérkőzést rettenetesen kezdtük, ennek ellenére sikerült felállnunk az első félidő végére. Szerencsére a védekezésünk hellyel-közzel megfelelő volt, csak 11 gólt kaptunk a második félidőben.

Csömör KSK–Szolnoki KCSE 32–28 (12–11)

Csömör 100 néző. Vezette: Divéki P., Paulovics Zs.

Szolnok: Pallér – Csibrány 8,  Arany 7, Szabó Cs. Cselovszki 4, Varga R. 2, Gál D. 1. Csere: Varga I. (kapus), Szűcs H. 3, Varga A. 2, Rékasi 1, Matócsi, Makkai, Szűcs B. Edző: Kovács Attila.

Váltott vezetéssel haladtak a felek, a szolnoki csapat tartotta a lépést vendéglátójával. A második félidőben még a Tisza-partiak álltak jobban, 20–21. Az utolsó tíz percben azonban a hazaiak fordítottak, és nagy csatában behúzták a győzelmet.

– Szoros, kiélezett meccset vívtunk Csömörön, de az utolsó tíz percben jobbak voltak a hazaiak – értékelt Vitális Sándor, a szolnokiak klubelnöke az Új Néplapnak. – Bár a reális eredmény az egy-két gólos különbség lett volna. Sajnos fontos helyzetekben többször is hibáztunk. Arra viszont büszkék vagyunk, hogy két saját nevelésű fiatalunk, Szabó Csanád és Szűcs Hunor Tamás egyre több lehetőséget kap a mérkőzéseken, és élni is tudnak vele.

További eredmények: Dabas II.–Mizse KC 33–35, Üllő KC–PLER Bp. U21 28–36.

H csoport

Makó KC–Mezőtúri AFC-Syngenta 26–25 (13–13)

Makó, 100 néző. Vezette: Nagy L., Szekeres L.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 8, Csige 2, Schnetter, Murányi 3, Soós 3, Zvolenszki 2, Csere: Molnár B. (kapus), Kovács T. 5, Tusjak 3, Kun Z., Losonc, Sárosi. Edző: Csizmadia Tamás.  

Végig óriási csatát vívott egymással az elmúlt évadban második Mezőtúr a bronzérmes Makó otthonában. Felváltva vezettek a felek, de két gólnál nagyobb előnyre, egyikük sem tudott szert tenni. A hajrában öt perccel a vége előtt 24–22 volt az állás, a vendégek azonban egyenlítettek, sőt fél perccel a vége előtt Zalai Csanád révén a győztes gólt is megszerezték.

– Hullámzó, kemény meccset, igazi rangadót játszottunk Makón, ahol inkább a küzdelem dominált – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – A hajrában mutatott jó és eredményes játékunknak köszönhetjük győzelmünket, ami nagyon fontos volt az egyik legnagyobb riválisunk otthonában.

További eredmények: Békés U21–Kondoros 29–30, Orosháza–Berettyóújfalu 40–28, Pick Szeged III.–Újkígyós 37–41.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában