Kézilabda

2023.09.13. 17:30

Vereséggel kezdték a szezont a jászkunsági együttesek

Nem sikerült a bajnoki rajt NB II.-es csapataink számára, hiszen mind a négyen vereséggel hagyták el a pályát.

Varga Csaba

Szezon eleji formában játszott támadásban a fekete mezes mezőtúri gárda

Fotó: Mezőtúri AFC/ Facebook

G-csoport

Székács KE GÉF-PRO–Üllői KSE 27–29 (17–12)

Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Győr Á., Hadas D.

Székács: Rizinger – Holló 9, Takács P. 5, Buday 2, Dócs 7, Nyeső, Szöllősi 2. Csere: Illés, Subicz (kapusok), Monoki, Nyikos, Gelley 2, Sütő. Edző: Szloska Krisztián.

A címvédő Székács az első félidőben ötgólos előnyt épített fel. A második játékrészben azonban felpuhult a vendéglátók védekezése, támadásban pedig a technikai hibák mellett temérdek ziccert is elhibáztak. A vendégek vérszemet kaptak, és nem kis meglepetésre megfordították az állást és megnyerték az összecsapást.

– Bőven a tudásunk alatt kézilabdáztunk, az első félidőben még nem jelentkeztek a gondok, de egy meccs kétszer harminc percből áll – mondta Szloska Krisztián, a Székács edzője. – A második játékrészben a folyamatos rossz helyzetkihasználásunknak köszönhetően meg tudta fordítani az Üllő a mérkőzést. Ha továbbra is így játszunk, akkor nehéz szezon elé fogunk nézni.

Szolnoki KCSE–Dabas KC II. 34–35 (19–17)

Tiszavirág Aréna, 100 néző. Vezette: Héjja Á., Kónya B.

Szolnok: Varga I., Pallér (kapusok ) – Csibrány 10, Gál D. 5, Makkai, Kovács I. 1, Szabó Cs., Szűcs B. 2, Szűcs H., Varga A. 4, Varga R. 5, Arany Matócsi 1, Rékasi 1, Cselovszki 5, Bagdi. Edző. Kovács Attila.

A második félidőben négy góllal is vezetett a szolnoki gárda, a vendégek azonban átvették az irányítást, és a hajrában a maguk javára fordították a mérkőzést.

Túrkevei VSE–Mizse KC 25–38 (11–18)

Túrkeve, 80 néző. Vezette: Bugyi T. Nász T.

Túrkeve: Kiss A. 1, Nagy Z. (kapusok) – Bordács 1, Debreczeni, Dékány, Gyenge 3, Herczegh 10, Kelemen G., Keresztes I. 2, Keresztes M. 2, Lukács J., Simon I. 2, Szeremi 4, Nagy I. Edző: Patocskai László.

Az újonc hazaiak mindössze öt percig tartották a lépést vendégeikkel, akik magabiztos győzelmet arattak.

H-csoport

CSIKO Orosháza–Mezőtúri AFC-Syngenta 26–25 (13–13)

Orosháza, 150 néző. Vezette: Hovány I., Ubornyák Z.

Mezőtúr: Lipták – Csige 4, Farkas K., Kovács T. 5, Losonc, Murányi 4, Sárosi, Schnetter 1, Soós B., Tusjak, 4, Zalai 3, Zvolenszki 4. Edző: Csizmadia Tamás.

Lipták Máté védései megalapozták a jó kezdést a mezőtúriak számára. A vendégek kontrolálták a játékot az első félidő végéig, azonban egyik legjobbjuk, Murányi Bálint piros lapja után a hazaiak kihasználták emberelőnyős helyzeteiket, és kiegyenlítették hátrányukat, 13–13. A szezon eleji formában játszó a mezőtúriak nem tudták belőni a lehetőségeiket, az újonc Orosháza pedig egy utolsó másodperces büntetővel megnyerte az izgalmas összecsapást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában