Pálya megnyitó

2023.10.25. 15:00

A közösség erejének köszönhetően tizennégy év után ismét hazai pályán focizhatnak az öcsödiek

Beérett az összefogás gyümölcse Öcsödön. A helyiek tizennégy év után ismét hazai pályán rúghatják a bőrt. A terület csinosításán az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgoztak, nemrégiben megtették a nagy lépést és átadták a pályát. Immár tehát otthon játszhatták a Cibakháza elleni meccset, azóta már az első győzelmet is bezsebelték.

Pakainé Pusztai Nóra

Jó hangulatban telt az első hazai mérkőzés

Forrás: Beküldött fotó

Nyáron megalakult a sportegyesület, megkezdődött a pálya felújítása, rendbe tétele. A Megyei Labdarúgó Szövetséggel folyamatosan egyeztettek a csapat képviselői. A tiszazugi községben összefogással dolgoztak azon, hogy a pálya minél hamarabb alkalmassá váljon a játékra. A toborzás után, belefogtak az edzésekbe, az első szárnybontogatásról egyik korábbi cikkünkben is beszámoltunk

Nemrégiben megtartották az Öcsödi Sportegyesület pálya megnyitó ünnepségét. Soha Attila polgármester az eseményen kifejtette, még 2019-ben mondta, hogy szeretne az öcsödi pálya szélén szotyizni.

– Ez egy álom, ami megvalósult. Csak akarni kellett és látszik, hogy ha összefogunk bármit meg tudunk tenni. Azt kívánom, hogy a jövőben ismét nagyon híres csapata legyen a falunknak, és mindannyian részeivé váljunk ennek a családnak, akik mertek álmodni. A választások idején tett ígéretemhez megfelelően, a csapat megalakulása után, az önkormányzat saját erőből biztosított közel 27 millió forintos támogatást. Ez is fontos, de a pénz mellett, annál sokkal nagyobb értékkel bír a résztvevő emberek munkája, kitartása – foglalta össze gondolatait. 

Jordán Imre önkormányzati képviselőtől megtudtuk, az önkormányzat segítségével váltották ki a pálya melletti szociális épületeket konténerrel, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a terület alkalmassá váljon a mérkőzések megtartására. 

– Megindul a közösségi élet faluban. Az utánpótlás csapatban több mint ötven gyermek játszik. Az iskolában is lehet látni, ki jár edzésre is ki nem, egyértelműen nevelő hatása van a sportnak – magyarázta.

A nyitómeccsen a öcsödiek mindössze két gólt kaptak a Cibakházától, a mérkőzésre több százan voltak kíváncsiak, még hazai gól is született.

– Felemelő érzés volt, hogy a saját pályán láthattuk a fiúkat, biztos vagyok benne, hogy a csapatnak is sokat jelentett, hiszen a játékosok tettek azért, hogy a pálya rendbe legyen – mondta.

A labdarúgók elfogadták, hogy az idei szezon a felkészülés éve.

– A fiúk többsége Kardoson, Cserkeszőlőben, Kunszentmártonban vagy más helyeken játszott, most ismerik meg egymást igazán – fejtette ki.

A megnyitón elhangzott, hogy az egyesület távlati célja között szerepel egy emléktorna, mely néhai Zs. Tóth Ferenc nevét viselné, aki Öcsöd sportéletében meghatározó alak volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában