Vízilabda

2023.10.28. 21:54

A nagyszünet után fordított a Szolnoki Dózsa

A vízilabda-bajnokság 8. fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker 13–8-ra nyert a Szentes otthonában.

Varga Csaba

A szolnoki csapat a fordulás után érvényesítette a papírformát

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

Új vezetőedzővel várták a szentesiek a szolnoki csapatot, a hét közben Komlósi Vilmos helyét az eddigi szakmai igazgató, Kis Gábor vette át. Az utóbbi játékosként olimpiai bajnok volt, majd a Szolnok centereként minden hazai és nemzetközi klubcímet begyűjtött csapatával. Egykori játékostársa, a Dózsa saját nevelésű edzője, Hangay Zoltán pikáns meccset várt az alföldi csapatok csatájától.

Ahogy várható az első két negyed hatalmas küzdelmet hozott, többször is változott a vezető kiléte, meglepetésre a második negyedben már 5–3-ra is vezetett a hazai gárda. Szerencsére a Dózsa még a térfélcsere előtt kiegyenlítette hátrányát.

A térfélcsere után következett a fordulat, a vendégcsapat Pásztor Mátyás vezérletével a harmadik nyolcpercet 5–1-gyel hozta le, és állva hagyta ellenfelét. A záró felvonásban sem állt le a Tisza-parti alakulat, amely tovább növelte előnyét végül öt góllal verte a vetélytársát. A vendégeknél a második félidei jó játék részese volt a Dózsa hálóőre, Józsa Ottó, aki 60 százalékkal védett.

Metalcom Szentes–Szolnoki Dózsa Praktiker 8–13 (3–3, 2–2, 1–5, 2–3)

Gólszerzők: Szatmári 2, Magyar 2, Biros 1, Vismeg B. 1, Bozó 1, Ashanyin 1, illetve Pásztor 3, Jansik D. 2, Kovács G. 2, Schmölcz 2, Ionescu 2, Pető 1, Szeghalmi 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában