Billiárd

2023.10.22. 10:59

Kétórás meccsen maradt alul a világbajnokságon a földvári Tóth László

Nem sikerült a legjobb 16 közé bekerülni a tiszaföldvári biliárdversenyzőnek. Tóth László a törökországi világbajnokságon állt legutóbb asztal mellé.

Pakainé Pusztai Nóra

Tóth László végül nem jutott be a legjobbak közé a törökországi világversenyen

Forrás: Beküldött fotó

Ismét rangos megméretésen képviselte Magyarországot a tiszaföldvári Tóth László. A biliárdjátékos egyike volt annak a 32-nek, akik versenybe szálltak a világbajnoki címért Törökországban. A négyfős csoportokból ketten jutottak tovább a legjobb 16 közé, sajnos ehhez nem volt elegendő az az egy győzelem, amit László a mexikói Antonio Pindera ellen begyűjtött. A legizgalmasabb – Dericks elleni – mérkőzése közel kétórás volt, ahol az egész meccs alatt végig magabiztosan vezetett, de sajnos néhány apró hiba után, a holland ellenfele az utolsó pillanatban fordított. Ezen a nemzetközi versenyen tehát a legjobb 16-ba jutás meghiúsult, ahogy 3 korábbi világbajnoknak is.

A földvári biliárdos egyébként 2002-ben debütált először világbajnokságon Franciaországban, azt követően 2011-ben ismét ott, majd egy évvel később Törökországban lépett asztal mellé. Idén 11 év szünet után rendeztek újra világbajnokságot, ahol László 32 játékosból a 21. helyen végzett. A dobogó legfelső fokára a mexikói David Gonzales állhatott.

A következő nemzetközi megméretés 2024 márciusában, az Európa bajnokság lesz, majd júniusban a világbajnokságot ismét Törökországban tartják. Az viszont, hogy ki utazhat ezekre a világversenyekre, csak az idei országos bajnokságon dől majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában