Sokallják az összeget

2023.10.28. 06:55

Nem tudják hová tenni az Olaj szurkolói a fehérvári négyezer forintos jegyárat

Mellre szívták a szolnoki szurkolók csapatuk közelgő, idegenbeli mérkőzésének belépési díját. A piros-feketék az Alba vendégei lesznek az NB I. alapszakaszának ötödik fordulójában, amely találkozó vendégjegyéért négyezer forintot kell fizetni, elővétel, elektronikus jegyvásárlási lehetőség nincs. De vajon jogos-e a panasz?

Rózsa Róbert

Illusztráció

Forrás: MW Archívum

Fotó: Nagy Balázs

Tájékoztatás jelent meg a napokban a Szolnoki Olajbányász hivatalos közösségi oldalán, a Tisza-partiak következő, Alba Fehérvár elleni, idegenbeli mérkőzésével kapcsolatban. A közlemény jegyvásárlásra vonatkozó részét több Olaj-szurkoló is sérelmezte.

„Ennyi pénzért, remélem a jegy mellé jár egy kulcstartó vagy kulacs vojvoda aláírásával!” – írta egy hozzászóló. „Nem rossz. Ha egy 4 tagú Család Meccsre megy, akkor a frissítőkkel, rágcsákkal együtt 20 000 Forint felett kell fizetni. Három hazai Meccsnél ez 60 000 Huf lesz” – így másikuk.

A szolnoki drukkereket leginkább az bosszantotta fel, hogy drágállják az egységesen négyezer forintba kerülő vendégjegyeket. Továbbá, hogy csak a helyszínen, csak készpénzzel lehet fizetni.

„Törvény szerint biztosítani kell elektronikus fizetési módot. Ha mást nem azonnali utalást” – jött utóbbival kapcsolatban is az észrevétel.

Az biztos, hogy az Alba Regia Sportcsarnok nem tartozik az olcsók közé. A legutóbbi, negyedik fordulóban Kecskeméten például kétezer forintba került egy vendégjegy, diákok, nyugdíjasok 1200 forintért mehettek. Pakson kétezer, Zalaegerszegen háromezer forintért mehettek be a vendég szurkolók, Szegeden a kétezer forintos felnőtt vendégjegyár mellett a diák, nyugdíjasok esetében ezer forintot kértek.

A vendéglátó klub viszont nem emelt árat a mostani találkozóra. Az Alba Fehérvár eddigi szezonbeli hazai mérkőzéseire egységesen négyezer forintot kért a vendégszurkolóktól. Így volt ez a Budapest Honvéd és az Atomerőmű elleni bajnoki mérkőzésen, és a Balkan Botevgrad elleni Európa Kupa-találkozón is. Az ülőjegyek ezeken a találkozókon a hazai szektorokba is éppen ennyibe, négyezer forintba kerültek.

Simon Balázs, a fehérváriak ügyvezetője ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre elmondta, eddig is ennyibe kerültek a jegyek, kizárólag a legutóbbi bajnoki döntőre emeltek árat, akkor ötezer forintot kellett fizetni. Azon pedig dolgoznak, hogy elektronikusan is vásárolni lehessen jegyet a csarnokukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában