Labdarúgás / Galériával

2023.10.29. 15:50

Nem tudta gólra váltani fölényét a MÁV

Békéscsabán veresége ellenére szépen helytállt a gárda a múlt héten, jó játékukat szerették volna megismételni a fiúk, ezúttal saját közönségük előtt, de nem sikerült góllá váltani fölényüket, és gól nélküli döntetlent értek el a Kecskemét második csapata ellen.

Jegesi László

Pinto Marioék (labdával) hiába dolgoztak ki több helyzetet ellenfelüknél, nem tudtak betalálni

Fotó: Nagy Balázs

NB III. Dél-Keleti csoport

Szolnoki MÁV FC–Kecskeméti TE 1911 II. 0-0

Szolnok, 500 néző, vezette: Nyekita Benjámin (Németh B., Ancsin Z.)

Szolnok: ULVICKI – Kópis, Kardos N. (Sitku, 57.), SZABÓ R., PINTO – LENGYEL B., Demeter (Dósa, 80.), Pelles – Barna V., Busa, Iván M. Megbízott edző: Ulvicki Attila.

Tisza Kálmán sárga lapos eltiltása, Csáki Kálmán sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, előbbit Demeter Viktor, utóbbit a veterán Ulvicki Attila helyettesítette a kapuban. Ráadásul békéscsabai kiállítása miatt Horváth Csaba edző sem ülhetett le a kispadra.

A nehézségek ellenére azonnal támadólag lépett fel a Szolnok, a kezdést követően nagyon hamar helyzetbe került, ám Pelles Patrik lövés helyett a beadást választotta, így oda lett a lehetőség. A kezdeti lendület a folytatásban is megmaradt, de helyzetekig nem jutott a MÁV, a szórványos kecskeméti próbálkozásokat azonban könnyedén hárította a hazai védelem. A félidő közepétől a vendégek is megmutatták magukat – egyre többször merészkedtek el Ulvicki kapujáig. A másik oldalon Pelles jelentett leginkább veszélyt, a középpályás lövései kevéssel ugyan, de rendre elkerülték a vendég hálóőr ketrecét. Az utolsó percben még a születésnapos csapatkapitány, Lengyel Béla tesztelte a Bács-Kiskun vármegyei kapust, aki bravúrral tornázta lövését szögletre.

A második félidő elején Kardos Norbert fejsérülése borzolta a kedélyeket, sajnos a középső védő hosszas ápolás után sem tudta vállalni tovább a játékot. A cserét követően a pályaválasztó próbálta fokozni a tempót, de az ellenfél kapuja előtt rossz megoldásokat választottak. Ulvickinek is egyre több dolga akadt, de becsületére legyen mondva, jó állta a sarat. A 72. perben Kópis Róbert lövését már mindenki bent látta, Cseh Balázs azonban óriási bravúrral paskolta ki a gólvonal elől. A mérkőzés hajrájában utolsó tartalékait mozgósította a Szolnok, teljesen beszorította kapuja elé a KTE fiataljait – erőfeszítéseiket azonban már nem koronázta siker, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Ulvicki Attila: – Csalódottak vagyunk az eredményt illetően, sokkal többet vártunk ettől a mérkőzéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában