Labdarúgás

2023.10.22. 18:25

Remekül teljesített, de vereséget szenvedett a Tiszafüred

Nehéz meccsre számított a listavezető ellen az eddig várakozás alatt szereplő hazai együttes. Bár a Tiszafüred játékosai jól teljesítettek a találkozón, végül meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Facultas-Tiszafüredi VSE–Putnok FC 2–3 (2–1)

Tiszafüred, 400 néző, vezette: Takács Ákos (Zahorecz R.,  dr. Gavalla-Kulcsár J.)

Tiszafüred: Tajti – Ludvig (Ballók, 55.), Bernáth, Elek Á., Fülöp K., Szövetes (Oláh N., 76.) – Barzsó, MÁCSAI, ENGEL - Nagy Zs., Erdei (Dankó, 23.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Engel (5.), Bernáth (45.), ill. Boros (32.), Lőrincz (52.), Pócsik (64.).

Az első félidőben egyáltalán nem látszott a két együttes közötti tudáskülönbség. Nem tett a még veretlen listavezető különösebb nyomást a pályaválasztó játékosaira, akik remekül szőtték támadásaikat ebben a játékrészben és Engel Alex révén a vezetést is hamar megszerezték. Támadásban maradt a hazai együttes, Nagy Zsolt bombáját védte bravúrral a vendégek hálóőre. 

A félidő közepén kényszerű cserét hajtott végre a Facultas, Kalmár Ferenc után a másik centerük, Erdei Martin is megsérült. Hamarosan egyenlített a Putnok, de a hajrában Bernáth Ákos révén újabb gólt ért el a Tiszafüred, így hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után érthetetlen módon visszahúzódott a hazai gárda, ami az első félidő teljesítménye alapján teljesen indokolatlan volt. Nagyobb nyomás nehezedett rájuk, a vendégek ráadásul egy ritkán látható óriási góllal egalizáltak. Ettől még inkább erőre kaptak és hamarosan a győztes találatot is bevitték egy óriási védelmi hiba után. Hiába vezetett két alkalommal is a Füred, végül pont nélkül maradt ebben a fordulóban.

Dorcsák Zoltán: – Nehéz mit mondanom, nem tudok neheztelni a fiúkra, mert minden tőlük telhetőt megtettek a siker érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában