Kosárlabda

2023.10.03. 09:00

Totális „áramkimaradás” után kikapott a Jászberény, javított a CKE

A ceglédi csapat megszerezte első győzelmét az NB I/B második fordulójában az Óbudai Kaszásokkal szemben, ellenben a Jászberény nem tudta megismételni a nyitányon mutatott jó játékát, és kikapott a Nyíregyházától.

Varga Csaba

Mester Márknak (labdával) és jászberényi társainak nem sikerült megismételniük legutóbbi jó játékukat

Fotó: Pesti József

Óbudai Kaszások–Ceglédi KE 91–92 (19–32, 28–22, 25–27, 19–11)

Budapest, 200 néző. Vezette: Hervay T., Sentényi B., Tóth K.

Óbudai Kaszások: BOROS M. 16/3, LAKOSA 18/6, SUPOLA 12/3, Szabó D. 5/3, Armaghani 15. Csere: Pollák 9/3, Kármán 9, Varsányi 4/3, Balázsi 3, Horváth B. Edző: Takács Máté.

Cegléd: Herendic 4, DRAGASEVICS 20/12, Gordán 1, OLASZ Á. 27. Csere: CSORVÁSI 9, Csaba Gy. 9, Horváth Á., Horváth M., Fodor M. Edző: Siska János.

Nagyon bekezdett a ceglédi csapat, közülük Velkey János és Veljko Dragisevics szórták a pontokat. A 12. percben már 20 ponttal vezetett a CKE, és egészen a harmadik negyed végéig úgy tűnt, hogy megvan a meccs. A hazaiak azonban hosszú hajrát nyitottak és meccs végére utolérték vendégeiket. A végjáték óriási izgalmakat hozott, végül Dragisevics büntetőivel győzött a Ceglédi KE.

– Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen színvonalú összecsapást, egy ilyen játékvezetői hiba döntsön el – dohogott Takács Máté, a Kaszások edzője. – A vereségben nekünk is van sarunk, hiszen 53 százalékkal dobtuk a büntetőket, ebben mindenképpen javulni kell, akárcsak a védekezésünknek.

Siska János pedig így reagált a látottakra: – Nagyon jó és kemény mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert egy nagyon sokat egy-egyező, gyorsan játszó Kaszások ellen kellett pályára lépnünk. Örülünk a győzelemnek, építkezünk tovább.

Jászberényi KSE–Nyíregyháza BS 65–89 (23–17, 17–30, 14–21, 11–21)

Jászberény 300 néző. Vezette: Benczur T., Nepp L., Bagi B.

Jászberény: Santiago 7/3, Dunai 4, Boka-Magó 2, Meleg 7, Rátvay 8. Csere: KUCSORA 17/3, Mester 9/6, Dékány 6, Oroszi 3/3, Horváth N. 2, Kocza, Pilinszki. Edző: Puskás Artúr.

Nyíregyháza: BUS 15/3, GEIGER 17/9, VÉGSŐ 16/12, Szobi, Völgyi 5. Csere: BONIFERT 13/3, Nagy S. 8, Vaskó 6/6, Tarján 6, Füzi 3/3, Magyari, Verebély. Edző: Horváth Ákos.

Érdekesség, hogy két olyan edző, Puskás Artúr és Horváth Ákos irányította a csapatokat, akik egykoron az Olajbányászban és Jászberényben is szerepeltek játékosként. Az első negyed dobópárbajából a berényiek jöttek ki jobban. A 19. percben Rátvay Tamás duplájával még 40–36-ra vezetett a JKSE, a vendégek azonban egy 11–0-s rohammal megfordították az állást. Innentől már a szabolcsiak akarata érvényesült, akik egyre növelték előnyüket és magabiztos győzelmet arattak.

– Lehet, hogy furcsán hangzik, de a lélektan döntött a mérkőzésen – mondta Puskás Artúr.– Az első félidő utolsó perceiben totális „áramkimaradás” volt nálunk, kaptunk három triplát saját időkérésünk után. Nyolcpontos vezetés után felélesztettük ellenfelünket és hétpontos hátránnyal mentünk az öltözőbe, mint egy vert sereg. A második félidőben kapartunk, mindent megpróbáltunk, de a Nyíregyháza van annyira jó csapat, hogy nem engedte a felzárkózást. Mi pedig még nem vagyunk annyira jók, hogy egy ilyen helyzetet megoldjunk.

Horváth Ákos pedig ekképp nyilatkozott: – Egy abszolút önbizalommal teli Jászberényhez jöttünk, akik ellenünk is jól kezdtek, és a végeredmény ellenére nagyon nehéz találkozó volt. Sokáig ki-ki mérkőzés volt, majd a harmadik negyed végén tudtunk meglépni, amikor nekünk minden sikerült, nekik pedig semmi. Nyilván megdolgoztunk ezért, mert csak nehéz dobóhelyzeteket engedélyeztünk a hazaiaknak.

További eredmények:

Phoenix-MT Fót–Budafok 81–74, Vasas Akadémia–MEAFC 95–68, Pécsi VSK–DEAC U23 102–76, MAFC–BKG PRIMA Akadémia 67–79, Salgótarján–TF-BP 62–78.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában