Kézilabda

2023.11.21. 18:30

Rangadót nyert a Székács és a Mezőtúr is

Fontos győzelmet aratott a Székács és a mezőtúri csapat, míg a Szolnok és a Túrkeve ismét pont nélkül maradt az NB II.–es bajnokság 8. fordulójában.

Varga Csaba

Örömmámor mezőtúri módra az Orosháza elleni rangadót követően

Fotó: Facebook.com / Mezőtúri AFC

G csoport

Üllői KE–Székács KE GÉF-PRO 22–29 (8–14)

Üllő 100 néző. V.: Obermayer B., Vindis F.

Székács KE: Berki – Nyeső 2, Szöllősi 1, Holló 7 (2), Takács 5, Dócs 7 (3), Csanádi 2. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Sütő 5, Nyikos. Mb. edző: Baranyi Antal.

A kétmeccses eltiltását töltő Szloska Krisztián helyett Baranyi Antal irányította a miklósiakat Üllőn. Mindez nem zavarta meg a vendégeket, akik szervezett védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel már az első félidőben hatgólos előnyt építettek fel, 8–14.

A térfélcserét követően a Székács balátlövőjét, Takács Pétert kizárással büntették a játékvezetők egy szabálytalanság után. A miklósiak azonban rutinosan játszva nem engedték közelebb vetélytársukat, magabiztos győzelmet arattak. Ezzel visszavágtak az üllőiknek a szeptemberi kétgólos, fájó vereségért, és nem utolsósorban meg is előzték őket a tabellán.

– Az elejétől fogva uraltuk a mérkőzést, így elégtételt tudtunk venni, az első fordulóban elszenvedett vereségért. A felsőházba jutásért folyó harcban fontos győzelmet szereztünk – mondta hírportálunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője.

Dabas II.–Szolnoki KCSE 33–23 (16–12)

Dabas, 80 néző. V.: Nagy L., Szekeres L.

Szolnok: Pallér – Kovács I. , Bagdi 3, Rékasi 4 (4), Gál D. 4, Cselovszki 1, Csibrány 5. Csere: Varga I. (kapus), Seres 2, Szűcs H., Varga R. 3, Arany 1, Varga A., Kádár B. Lengyel M. Edző: Kovács Attila.

Húsz perc után elhúzott a dobogón tanyázó dabasi alakulat a szolnoki csapattól. Sőt, a második félidőben tovább nyílt az olló, a hazaiak magabiztos sikerét nem fenyegette veszély.

Mizse KC–Túrkevei VSE 31–19 (16–11)

Lajosmizse 100 néző. V.: Bercza K., Kis A.

Túrkeve: Kiss A. – Debre­czeni 4, Dékány, Szeremi 1, Keresztes M. 3 (2), Simon I., 7, Kelemen G. Csere: Jánosa (kapus), Bordács 2, Keresztes I. 2. Edző: Patocskai László.

A felsőházi rájátszásba törő hazaiak semmit nem bíztak a véletlenre hamar elhúztak tartalékos ellenfelüktől, és könnyedén nyertek.

További eredmény: Csömör–PLER-Bp. II. 38–34.

Az állás: Csömör 14 pont, 2. Székács 11, 3. Dabas II. 10, 4. Mizse KC 10, 5. 5. Üllői 10, 6. PLER-Bp. II. 4, 7. Szolnok 3, 8. Túrkeve 2 pont.

H csoport

Mezőtúri AFC-Syngenta–Orosháza SE 38–36 (11–17)

Mezőtúr, 300 néző. V.: Győri Á. Hadas D.

Mezőtúr: LIPTÁK – ZALAI 7, CSIGE 5 (2), Schnetter 2, Murányi 4, Soós B. , ZVOLENSZKI 8 (3). Csere: Molnár B. (kapus), Farkas K. 5, Kovács T. 5,, Tusjak 1, Sárosi 1, Kun Z. Edző: Csizmadia Tamás.

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, akik rutinosan kihasználták a mezőtúriak védekezési hibáit. Sőt, még a szünet után is úgy tűnt, hogy az orosháziak behúzzák a meccset. A hazaiak azonban hosszú hajrát nyitottak, és az utolsó negyedórában 17–24-es állást követően a védekezés mellett a támadójátékuk is feljavult. A végjátékban aztán utolérték ellenfelüket, az 58. percben Zvolenszki Attila góljával átvették a vezetést, majd Tusjak Miklós találatával bebiztosították győzelmüket, szurkolóik óriási ünneplése közepette.

– Nyolc perc után sokat hibáztunk, és elhúztak tőlünk a vendégek – nyilatkozta a Szoljon.hu-nak Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. A második félidő közepén védekezést váltottunk, kapusunk, Lipták Máté ziccereket fogott. Végre dinamikus kézilabdát játszottunk, óriásit küzdöttünk és a végjátékben szurkolóink fergeteges biztatása közepette sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

További eredmények: Békés U21–Berettyóújfalu 40–26, Makó–Újkígyós 39–31, Szeged III.–Kondoros 47–37.

Az állás: 1. Mezőtúr 14 pont, 2. Orosháza 13, 3. Makói KC 12, 4. Újkígyós 9, 5. Kondoros 6, 6. Szeged III. 4, 7. Békés U21 4, 8. Berettyóújfalu 2 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában