Labdarúgás

2023.12.03. 17:53

A gólok jöttek, a pontok nem: utolsóként végzett vármegye válogatottunk

Nem tudott javítani vármegye válogattunk a Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális Tornán, vasárnap Csongrád-Csanád és Pest vármegye csapatával szemben is kétgólos vereséget szenvedett, így nulla ponttal zárt.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális Torna

Csongrád-Csanád vármegye–Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 3–1 (2–0)

Gyulai Grosics Gyula Akadémia, vezette: Tóth Csaba (Gyuga Zs., Fekete Z.)

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye: Kiss Z. – Keő, Nagy G., Sipos M. (Dankovics, 40.), Veréb (Kálmán L., a szünetben) – Bódai (Kóródi, 40.), Bába, Gazdag – Lakatos D. (Háda, a szünetben), Lucza (Sali, a szünetben), Fajkó. Edző: Horváth Csaba

Gólszerzők: Kalapács (16.), Deák (30.), Baka (48.), ill. Gazdag (40.).

A Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Torna második napján vármegyénk együttese Csongrád-Csanád vármegye csapatával kezdett vasárnap. A csongrádiak a szombati napon 1–0-ra kikaptak Bács-Kiskun vármegyétől, a pestieket viszont 2–0-ra legyőzték

Jobban kezdett Horváth Csaba gárdája harmadik mérkőzésén a tornán, a harmadik percben Lucza Tamás löbbölte be a labdát a védelem mögé Gazdag Gyulának, aki ziccerben a kapusba lőtt. A folytatásban is főleg ellenfelünk térfelén folyt a játék, a 16. percben viszont egy kontrából veszélyeztetett Csongrád-Csanád vármegye, melynek végén Kalapács Ferenc lövése a felsőlécről vágódott a hálóba, 1–0. Majd a játékrész hajrájában majdnem megduplázták előnyüket a csongrádiak, Deák Donát szabadrúgását még védte Kiss Zalán, a kipattanóból viszont Ottlik Máté eredményes volt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A félidő vége abszolút ellenfelünké volt, beszorították térfelükre a mieinket.  Kelemen Viktor próbálkozásánál kellett hárítania Kissnek, majd ebből kialakult szögletet már csak a saját kapujába tudta ütni hálóőrünk, 2–0.

A fordulás után összejött csapatunk számára a várva várt első gól is a tornán: Háda Zoltán beadását Heckó Kirill kapus egyenesen Gazdag elé ütötte a labdát, aki kapásból a felső léc segítségével a hálóba lőtt, 2–1.

Sajnos az egyenlítés nem sikerült, a csongrádiak ugyanis visszaállították a kétgólos különbséget a 48. percben, amikor Kalapács beadásánál Kiss Zalán csak lábbal tudott beleérni, így került Baka Márk elé a labda, aki közelről lőtt a hálónkba, 3–1.

Mivel több gól nem született, így 3–1-re nyert Csongrád-Csanád vármegye együttese, a mieink pedig harmadik vereségüket is elszenvedték a tornán.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye–Pest vármegye 1–3 (0–1)

Gyulai Grosics Gyula Akadémia, vezette: Gyuga Zsolt (Kis M., Bálint D.)

Jász-Nagykun- Szolnok vármegye: Kovács T. – Kálmán L., Borgulya, Sipos M. (Nagy G., a szünetben), Keő – Kóródi (Gazdag, 16.), Bába, Bódai – Lakatos D. (Veréb, a szünetben), Lucza (Fajkó, 35.), Sali. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Bába (59.), ill. Győrfi (29., 45.), Tóth H. (60.)

A mieink számár a továbbjutás szempontjából már tét nélküli volt az utolsó mérkőzés a címvédő Pest vármegyei együttessel szemben. A mérkőzés első félidejében a játék javarészt a mezőnyben folyt, azonban a pestiek voltak inkább dominánsabbak, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első játékrész végén azonban egy szöglet után mégis megszerezték a vezetést Győrfi Benedeknek köszönhetően, 0–1.

A második felvonásban is inkább a pestiek kezdeményeztek, Kovács Tamásnak pedig több bravúrt kellett bemutatnia. Előbb egy közeli fejesnél hárított, majd egy léc alá tartó labdát ütött szögletre, újabb pár perccel később pedig már tehetetlen volt a Jászfényszaru kapusa, Győrfi közeli lövésébe ugyan még beleért Kovács, védeni azonban már nem tudott, 0–2.

Éledeztek ezt követően a mieink, a meccs végén Bába Tibor volt eredményes, 1–2. Nem sokáig örülhetett Horváth Csaba csapata, szinte rögtön érkezett a választ Pest vármegye csapatától, Tóth Henrik fejelt a kapuba, és ezzel beállította a végeredményt, 1–3.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye csapata így nulla ponttal csoportja utolsó helyén zárta a tornát.

A csoport végeredménye:

1. Békés vármegye 8 pont, 2. Pest vármegye 7, 3. Bács-Kiskun 7, 4. Csongrád-Csanád 6, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában