Kézilabda

2023.12.13. 06:55

A mezőtúri legénység telel az élen

A férfi kézilabda NB II. 11. fordulójában, a Mezőtúr Békésről, míg a a Szolnok Túrkevéről hozta el hozta el a két pontot. Ellenben a tartalékosan felálló Székács simán kikapott a listavezető Csömör otthonában.

Varga Csaba

Jogos a mezőtúri csapat öröme, amely újabb győzelemmel erősítette meg vezetőpozícióját

Forrás: Facebook/ Mezőtúri AFC

G csoport:

Csömör KSK–Székács KE-GÉF-PRO 32–24 (13–9)

Csömör, 150 néző. V.: Kovács T., Széles Z.

Székács: Berki – Holló 3, Takács P. 9, Zsigmond G. 1, Dócs 7 (3), Nyeső 1, Szöllősi. Csere: Rizinger és Subicz (kapusok), Sütő 3, Csanádi, Monoki, Nyikos, Kovács A. Edző: Szloska Krisztián.

A címvédő Székács és a listavezető Csömör csatája csak negyed óráig hozott szoros küzdelmet. A jól záró hazai fallal szemben nem találta meg az ellenszert a vendégegyüttes, amelyik ezúttal halovány támadójátékkal rukkolt elő. A második félidőben sem változott a játék képe, így a csömöriek a vártnál nagyobb különbségű győzelméhez nem fért kétség.

– Támadásban gyenge, kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtottunk – mondta hírportálunknak Szloska Krisztián, a Székács edzője. – Ráadásul nem tudtuk megállítani a Csömör gyors lerohanásait. Sajnos nem volt esélyünk a pontszerzésre, februárban remélhetőleg már teljes kerettel folytathatjuk majd a bajnokságot.

Túrkevei VSE–Szolnoki KCSE 23–30 (12–18)

Túrkeve, 50 néző. V.: Gyulai Á., Takács D.

Túrkeve: Kiss A.– Keresztes M. 7 (1), Keresztes I. 2, , Simon I. 2, Debreczeni 2, Dékány, Kelemen G. 1. Csere: Jánosa (kapus), Nagy I. 5 (4), Szeremi 4. Edző: Patocskai László.

Szolnok: Pallér – Kovács I. 3 (1), Bagdi 5, Rékasi 2, Gál D. 1, Cselovszki 3, Csibrány 5. Csere: Boldog (kapus), Nagy A. 2, Szűcs H., Varga R. 4, Arany 3, Kádár B., Lengyel M. 2. Edző: Kovács Attila.

A kezdeti kóstolgatás után hamar átvette az irányítást és ezzel együtt a vezetést is a vendégegyüttes. A keviek próbáltak kapaszkodni, a szolnokiak azonban tartották előnyüket, a végére sem maradtak izgalmak már csak a különbség volt a kérdés. A Tisza-partiak magabiztosan nyerték az alsóházi csapatok csatáját, amelyen a vendéglátók egyszer sem vezettek.

További eredmények: PLER-Bp. II.–Dabas II. 36–40, Üllői KSE–Mizse KC 34–42.

Az állás: 1. Csömör 18 pont, 2. Mizse KC 16, 3. Székács KE 15, 4. Üllő 12, 5. Dabas II. 12, 6. PLER-Bp. II. 8, 7. Szolnok 5, 8. Túrkeve 2 pont.

H csoport:

Békés FKC U21–Mezőtúri AFC-Syngenta 32–39 (16–20)

Békés, 100 néző. V.: Grézló J., Miklós D.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 13, Csige 5 (1), Kovács T. 8, Murányi 6, Soós B. 4, Zvolenszki 3. Csere: Molnár B. (kapus), Schnetter, Tusjak, Losonc. Edző: Csizmadia Tamás.

Az első félidő 24. percéig egymás nyomában loholtak a felek, majd 16–16-os állást követően egy 4–0-s rohammal elhúztak a vendégek. A fordulást követően a nagy formában lévő Zalai Csanád és Kovács Tamás révén tovább növelte előnyét a mezőtúri gárda, az utolsó tíz percben már csak a különbség volt a kérdés, a listavezető magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély. Ezzel a mezőtúriak a H csoport éléről várják a február 18-i folytatást.

– Nehezen lendültünk játékba, döcögött a gépezet az első negyed órában – nyilatkozta Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Később nagyobb sebességre kapcsoltunk, és rutinos játékkal felörőltük a fiatalokból álló ellenfelünket. Örülünk, hogy szép őszt zártunk, tíz mérkőzést nyertünk, az élen karácsonyozunk.

További eredmények: Szeged III.–Berettyóújfalu 42–24, Makó–Kondoros 39–22, Orosháza–Újkígyós 38–31.

Az állás: 1. Mezőtúr 20 pont, 2. Orosháza 19, 3. Makó 16, 4. Újkígyós 11, 5. Szeged III. 8, 6. Kondoros 6, 7. Békés U21 4, 8. Berettyóújfalu 4 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában