Szoljon podcast

2023.12.12. 16:19

Feszültek az izmok, duzzadt a bicepsz: szkanderversenyt rendeztek a szolnoki középiskolásoknak – galériával

A Riszi tornatermében jött össze kedden a szolnoki diákság, hogy eldöntse, melyik iskola tanulóinak izmai feszülnek legjobban a szkanderasztalnál.

Rózsa Róbert

Közel száz fiatal állt asztalhoz a szolnoki szkandertornán

Fotó: Mészáros János

Dagadtak az izmok kedden, a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskolában. A Riszi tornatermében közel száz középiskolás kapaszkodott bele a középütt felállított szkanderasztalba, hogy eldöntsék, melyikük az, aki lenyomja a többieket.

A versengés a Fodor Gyula Városi Amatőr Szkander Bajnokságon belül zajlott, amely már hagyománnyá vált a vármegyeszékhelyen, és amelyet ezúttal is az iskola, a RISZI DSE és a Szolnoki Diáksport Egyesület szervezett.

– Ez egy amatőr verseny, amelyre középiskolás versenyzőket hívunk meg. Néhai Fodor Gyula kollégánk emlékére rendezzük meg évente, ő indította el ezt a versenyt 25 évvel ezelőtt – mondta el Vargáné Kozma Edit, a RISZI DSE elnöke. – A fiatalok szeretik a bajnokságot, rendre sokan jönnek el, hiszen mindig nagyon jó hangulatban tudják összemérni erejüket – tette hozzá a sportköri elnök, kiemelve, hogy idén hat szolnoki középiskolából is érkeztek a diákok a versenyre.

Az erőpróbán külön lány és fiú kategória volt, a lányoknál három, a fiúknál öt súlycsoportban mérkőztek. Az iskolák között lány és fiú csapatverseny, és összesített csapatversenyt szerveztek.

A lányok csapatversenyében a Szolnoki SZC Kreatív Technikum ért oda az első helyre, míg a fiúk csapatbajnokságát a Szolnoki SZC ÉPFA nyerte. A petőfisek a fiúk mellett a lányok is örülhettek, hiszen az összetett versenyt is a faiparisok nyerték.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában