Kosárlabda

2023.12.09. 09:00

Régiórangadón csap össze a Jászberény és a Cegléd

Péntektől hétfőig rendezik meg a 12. forduló mérkőzéseit a másodosztály pontvadászatában, a Jászberényi KSE szombaton 17 órakor a Ceglédi KE csapatát fogadja a Belvárosi Játékcsarnokban.

Varga Csaba

A fehér mezes jászberényieknek jó védekezésre és dobóformára lesz szükségük a CKE ellen

Fotó: Pesti József

A felek egyaránt négy győzelemmel és hét vereséggel várják a régiórangadót, mellettük még további két gárda áll hasonló mérleggel. Tehát szoros a mezőny, amely a jövő hét végén már az alapszakasz feléhez ér. Visszatérve a két csapathoz, az elmúlt évben négyszer is találkoztak egymással, az alapszakasz mindkét meccsén a JKSE diadalmaskodott, a play-off zárókörében mindkét gárda nyerte a hazai találkozóját, de az összesítésben a berényiek bizonyultak jobbnak, így övék lett a hetedik pozíció.

Azóta sok minden történt mindkét csapat háza táján. A ceglédi együttes a nyáron jelentős vérfrissítésen, lehet mondani, hogy erősítésen esett át, sokan a legjobb négy közé jutást sem tartották lehetetlennek a bajnokság végén, ami ugyebár még elérhető, hiszen messze van még a májusi szezonzáró.

Az biztos, hogy pocsékul kezdték a bajnokságot a kék-sárgák, ugyanis az első hét meccsükből hatot elveszítettek, az ötödik után távozott a vezetőedző, Siska János. A helyét a pécsi Rátgéber Akadémiáról érkező Sértő Ádám vette át a 7. forduló előtt, azóta négyből háromszor győztek Csaba Györgyék, és felzárkóztak a középmezőnyhöz. Szombaton még tovább erősíthetik pozíciójukat, nem feledve: mindössze két győzelem a hátrányuk az ötödik helyezett Phoenix Fóttal szemben. A CKE hét közben minden különösebb megerőltetés nélkül legyőzte az alsóbb osztályú Hódmezővásárhelyt, és ezzel bejutott a Hepp Kupa negyeddöntőjébe. Mint Sértő Ádám szavaiból is kiderül, bizakodva várják a régiórangadót.

– Egy ilyen összecsapás mindig fontos, de semmit nem dönt el, hiszen 15 meccs van még hátra az alapszakaszból – mondta lapunknak a 28 esztendős szakember. – Nem szabad, hogy azért plusznyomás legyen rajtunk, mert a szomszédvár csapatával találkozunk. Felkészülünk ellenük is, ismerjük az erényeiket, de a gyengéiket is.

Csorvási Milán kisebb sérülés miatt kihagyta a kupameccset, de nagyon számítunk a center játékára. Őszintén szólva meg sem fordul a fejünkben, hogy kikaphatunk Jászberényben.

Három éve még az A csoportban szerepelt a Jászberényi KSE, azóta sok víz lefolyt a Zagyván. Most jóval szerényebb költségvetésből élnek, immár a másodosztályban.

Az első hat fordulóban háromszor is nyertek Kucsora Csabáék, azóta viszont ötből csak egyszer örülhettek győzelemnek.

– Az edzőváltást követően szépen kezd felállni és persze összerázódni a ceglédi együttes – nyilatkozta lapunknak Puskás Artúr, a JKSE edzője. 

– Lassan odaérnek, ahová valók állományuk és tudásuk alapján. Nekünk vannak problémáink, de azokat igyekszünk házon belül orvosolni. Küzdelmes, nagy csatát várok, igyekszünk majd kizökkenteni őket a komfortzónájukból. Egy biztos, csak úgy nyerhetünk a Cegléd ellen, ha sokkal jobban dobunk, mint tettük legutóbbi meccseinken.

A forduló további mérkőzései: 18.00. Szombat: MAFC–Pécsi VSK, 16.30, TF-BP–Budafok, 18.30. Vasárnap: BKG PRIMA Akadémia–MEAFC, 17.00, Phoenix-MT Fót–Óbudai Kaszások, 18.00. Hétfő: Nyíregyháza–DEAC U23, 17.00. Pénteken játszották: Salgótarján–Vasas Akadémia 51–91.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában