Sikerek

2024.01.28. 19:30

Díjazták a 2023-as év legkiválóbb sportolóit és edzőit a jászapáti sportbálon

Idén is nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt, melyen közel négyszázan vettek részt.

Illés Anita

A sportszerető emberek közösen ünnepelték a város kiváló sportolóinak sikereit Jászapátin

Fotó: Pesti József

A jászapáti önkormányzat szervezésében ötödik alkalommal rendezték meg a Városi Sportbált szombaton a Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium sportcsarnokában. A rendezvényt Farkas Ferenc polgármester és ifj. Pócs János alpolgármester köszöntője nyitotta meg. Ezután ünnepélyes keretek között elismeréseket adták át azoknak a sportolóknak, akik az elmúlt évben hazai és nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket értek el. A képviselő-testület döntése alapján sportáganként, korosztályonként és nemenként is kitüntették a sportolókat, valamint átadták a három nagy sportdíjat is. Elhivatott, magas színvonalú munkája elismeréseként az Év edzője díjat Menyhárt Dániel kapta, aki a JVSE 2017-es újraindulása óta aktívan dolgozik a labdarúgó szakosztályért. 

Először az U19-es csapat edzőjeként tevékenykedett, majd a 2022/23-as szezonban a felnőtt csapat játékosedzőjeként volt jelen, a gárda I. helyen végzett. A 2023/24-es szezonban a csapat a II. helyen várja a tavaszi mérkőzések kezdetét. Folyamatos fejlődést mutató, szorgalmas munkájuk és eredményeik alapján az Év csapatának a JVSE felnőtt labdarúgó csapatát választották: a 2022/23-as szezonban megnyerték a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságot. A csapat tagjai: Urbán Marcell, Andrási Bence, Lendvai Olivér, Balog Nándor, Béres Gábor, Tóth Roland, Papp Bertalan, Donkó Ádám, Tari Márk, Urbán Kristóf, Szabari Martin, Vincze Gábor, Illés Gergő, Birkás Máté, Csőke Bence, Menyhárt Dániel, Varga Norbert, Tajti Norbert, Lukácsi Szilárd, Panyi Barnabás. A képviselő-testület egyhangú döntéssel a „Jászapáti Város Sportjáért Díjat” Tajti Józsefnek ítélte oda a város sportjáért tartósan végzett, példamutató tevékenysége elismeréseként. 

– Neve hosszú évek óta összefonódik a JVSE Labdarúgó Szakosztályával. Aktív labdarúgó időszakában kapusként őrizte a jászapáti csapat hálóját. A szakosztály 2017-es újraszerveződése óta folyamatosan segíti a munkát. A felnőtt csapat edzőjeként dolgozott, jelenleg kapusedzőként tevékenykedik. Személyében nem csak csapattársat vagy edzőt kaptak a játékosok, hanem barátot is. Szabadidejét nem sajnálva segít a pálya körüli teendőkben is. Tevékenységének alapelve, mely szerint azért dolgozik, hogy aki futballozni szeretne, az a sportpályán lehetőséget kapjon – hangzott el Tajti József méltatásában. 

Az eseményen köszönetet mondtak a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak, szülői közösségének, pedagógusainak a Nagy Vagy! Országos vetélkedő döntőjében nyújtott teljesítményéért. A csapatot Nagy Mónika pedagógus fogta össze. A díjátadó gálát vacsora, majd buli, hajnalig tartó tánc követte. A jó hangulatról a KőKóla Partyzenekar gondoskodott, az estet a Christal Agency brazil szamba showja színesítette. A rendezvényen Pócs János országgyűlési képviselő is részt vett és gratulált a díjazottaknak. 

Jászapáti legjobb sportolói 2023-ban:

  • Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: Kalmár Veronika, Donkó Máté 
  • Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium: Zagyi Erzsébet, Zagyi Terézia
  • HIP-HOP Táncsoport: Nagy Fanni 
  • Erőemelő szakosztály: Béres Csilla, Nagy Balázs 
  • Nippon Zengó csoport: Karkus Kálmánné
  • Tenisz szakosztály: Utasi László
  • Technikai autó-sport csapat: Gyenes Rómeó
  • Labdarúgó szakosztály: Andrási Bence, Vincze Gábor 
  • Díjaztak három olyan fiatal sportolót is, akik ugyan már nem a helyi sportegyesület égisze alatt sportolnak, de Jászapátiról indultak és a város büszke eredményeikre. 
  • Thai-box: Adler Netti, Adler Dávid (egri Thai Works Team)
  • Labdarúgás: Tajti Bence (a Tiszafüredi VSE kapusa) 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában