Labdarúgás

2024.01.27. 12:04

Koncz Zsolt segíthet a harmadosztályban tartani a martfűieket

Szezonbeli harmadik edzőjével vágott neki a tavaszi felkészülésnek a Martfű NB III.-as együttese. Czinkon Szabolcsot azért válthatta Koncz Zsolt a kispadon, mert a korábbi tréner erősítési elképzeléseivel nem értett egyet a vezetőség, amely inkább a helyi és környékbeli fiatalokkal biztosítaná, ha lehetséges, hosszú távon a csapat harmadosztályú tagságát.

Jegesi László

Koncz Zsolt, a Martfű új edzője azt szereti, ha csapatai játsszák is a futballt

Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

A szentesi illetőségű Koncz Zsoltnak jut tehát a feladat, hogy játékosaival egyetemben szerezzen annyi pontot tavasszal, amivel sikerülhet bennmaradniuk a harmadik ligában a bajnokság végén. Az új tréner játékosként Kecskeméten megjárta az NB I.-et is, Cegléden hagyott fel az aktív pályafutással, majd szülővárosában még játékos-edzőként segítette nevelőklubját. Szakvezetőként több helyen is megfordult, Kiskunfélegyházán megyei szinten dolgozott, Hódmezővásárhelyen pedig néhány évvel ezelőtt az ő irányítása mellett maradt benn csapata a harmadosztályban, utolsó együttese pedig a Szeged volt a női NB I.-ben.

– Most ismét férficsapattal dolgozik, ám nem vesz át könnyű örökséget. Egyértelmű volt az ön számára, hogy elvállalja a feladatot?

– Már a nyáron is szóba került a nevem, de akkor még Szegedhez kötött a szerződésem, nem akartam otthagyni a lányokat. Idén januárban azonban felgyorsultak az események, már nem volt munkám, így egészen más aspektusból ülhettünk le a tárgyaló­asztalhoz.

– Milyen elvárásokat fogalmazott meg a martfűi vezetés a csapat és az ön irányába?

– Egyértelmű, hogy hosszú távon szeretnénk az NB III.-ban tudni a csapatot. Ezt helyi és a régión belüli játékosokkal lenne jó elérni.

– Milyen elképzelésekkel fogott a munkához?

– Bár nem láttam a fiúkat ősszel játszani, hallomásból tudom, hogy a mérkőzéseiken megtettek mindent a siker érdekében. Erről győztek meg az eddigi edzések és a Tápiószentmárton elleni találkozó is, a régi és az új játékosok is példaértékű mentalitással dolgoznak.

– Milyen típusú trénernek tartja magát?

– Szeretem, ha a szó igazi értelmében játszani látom a csapataimat, de azt is tudom, alkalmazkodnom kell majd a kerethez, könnyen lehet, hogy helyenként a küzdőszellem domborodik majd ki, mintsem a futball. Biztos vagyok abban, hogy a maximumot kell kihoznunk a meccsekből, minden apró részletre fel kell készülnünk.

– Várható még változás a keretben?

– Úgy gondolom, hogy távozók már nem lesznek, keretünk véglegesnek tűnik, de remélem, Lukács Renátót még le tudjuk igazolni Tiszaföldvárról. Nyitottak vagyunk azonban, nem zárkóznánk el további erősítéstől sem. Ladányi Patrik sérülése okoz egy kis fejtörést még, hamarosan elkezdi ugyan a kapus a tréningeket, de ha a sérülése kiújul, mindenképp helyettes után kell néznünk. Abban bízom, hogy olyan tavasz elé nézünk, amellyel nem csak a célunkat érjük el, a szurkolóinkat is elégedetté tesszük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában