Cselgáncs

2024.02.13. 13:00

A későbbi győztesek állították meg a szolnokiakat

Győrben, az Audi Arénában rendezték meg hétvégén az European Open-viadalt, amelyen harmincöt ország 396 sportolója küzdött meg az érmek mellett az olimpiai kvalifikációs pontokért.

Jegesi László

Szegedi Dánielt (kékben) csak az elődöntőben tudták megállítani

Fotó: MTI

A Szolnoki Sportcentrum –Sportiskola két válogatott versenyzője is tatamira lépett, akik közül Kelemen Adél első mérkőzésén aranyponttal legyőzte mongol ellenfelét, majd a következő körben kikapott a későbbi győztes spanyol dzsúdóstól, Ariela Sanchez Beniteztől a 63 kg-os súlycsoportban.

A másik sportcentrumos versenyzőnek, Szegedi Dáni­elnek ennél is jobban sikerült a napja, hiszen az ötvennégy főt számláló mezőnyben az ötödik, pontszerző helyen végzett. Kiemeltként kezdett ezen a megméretésen, majd egy kazah, később pedig két francia versenyzőt győzött le. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes, észak-koreai Kim Csol Gvang tudta csak megállítani őt, majd a bronzcsatában szerencsétlen körülmények között leléptették a francia Orlando Cazorlával szemben, így végül az ötödik helyen fejezte be a napot a 73 kg-os súlycsoportban.

A győri versenyen végül nem indult a szolnoki Gőz Roland, aki betegsége miatt volt kénytelen lemondani a hét­végi viadalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában